Čolak: "Federalni parlament postao seosko sijelo

26.04.2006.

Dopredsjednik HSS-a BiH, zastupnik te stranke u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta i Skupštini Hercegbosanske županije Ante Čolak izjavio je kako je «vladajuće oligarhije» samo zakonima moguće spriječiti da proračunska sredstva koriste u predizborne svrhe. Govoreći o blokadi primjene Zakona o raspodjeli javnih prihoda, Čolak, koji je i član parlamentarnog Odbora za ekonomsku i financijsku politiku, izjavio je za agenciju NINA kako je spomenuti zakon «primjer kako to treba raditi», jer se njime Vladi i politici oduzima svaka mogućnost upravljanja novcem, a uvedeni su kriteriji o pripadnosti javnih prihoda koji pripadaju općinama, županijama i entitetima.

«Klub zastupnika HDZ-a BiH stoga je i potegnuo vitalni nacionalni, odnosno njihov stranački interes, jer je njihova nakana bila da sve ostane kao i do sada kako bi mogli manipulirati novcem u predizborne svrhe. Sada to ne mogu raditi, a ako i urade onda je to kazneno djelo», objasnio je Čolak.

On drži da ukoliko netko odluči u parlamentarnu proceduru uputiti zakon o pravima razvojačenih branitelja, o čemu se uvelike govori u političkim krugovima u kontekstu, kako je kazao, «kupovanja glasova», taj zakon nikada neće proći nadležni parlamentarni Odbor bez precizno utvrđenog izvora financiranja prava koja iz njega proizlaze, ustvrdivši da je svašta moguće jer je federalni Parlament postao «seosko sijelo».

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.