Najbolje se seksaju Austrijanci i Španjolci - Japanci 'trube'!

21.04.2006.

Jedno istraživanje sveučilišta Chicago kaže da se seksom najzadovoljnijim osjećaju Austrijanci i Španjolci, dok su Japanci, Alžirci i Marokanci najfrustriraniji.
Čak 80% Austrijanaca zadovoljno je ljubavnim životom, a visok je postotak i Španjolaca (73%) koji su 'podmireni'.
Kada su u pitanju ženske populacije dvaju vodećih zemalja, austrijske žene (skoro) dvotrećinski (63%) su zadovoljne ljubavnim životom, a kod Španjolki je ta stopa 68%, kaže voditelj istraživanja prof. Edward Laumann.
Na drugoj strani, samo 18% muškaraca u Japanu i tek svaka deseta žena (!?) izlazi iz kreveta zadovolj(e)na!Od europskih zemalja dobro je plasirana i Njemačka (63 - 57%), čime je zadovoljstvo njihovih ljubavnika ispred onoga koje imaju stanovnici Francuske, Velike Britanije i Švedske, ali iza Belgije, potom Australije i SAD-a.

Istraživanje prof. Laumanna rađeno je sa stanovnicima 29 zemalja svijeta, a bit će objavljeno u časopisu "Archives of Sexual Behavior", prenose njemački mediji.

U 27 (od 29) zemalja muškarci su ljubavnim životom zadovoljniji od žena. Za žene je predigra važnija nego za muškarce, što i nije čudno zna li se da je (u prosjeku) muškarcu od penetracije do vrhunca potrebno četiri (4) minute, a ženi jedanaest (11) minuta, kaže profesor Laumann.

U zemljama islamskog svijeta drastično je manja stopa zadovoljstva seksom. Tako zemlje s muškom dominacijom u životu, kao Maroko, Turska i Alžir imaju, prema ovome istraživanju, manje od 50% muškaraca koji izjavljuju da su zadovoljni svojim ljubavnim životom, dok je kod 24% žena u Egiptu, 25% u Turskoj i 34% u Alžiru sve uredu sa seksualnim životom.

Još gori su pokazatelji u azijskim zemljama Japanu, Kini, Tajvanu i Indoneziji, gdje su muškarci također dominantna strana u odnosima: najviše jedna četvrtina ispitanika je zadovoljna seksom, a primjerice u Tajvanu tek 7% žena kaže da im je seks važan u životnim odnosima!?
Pincom.info


nadopuna:
Što udane žene čini sretnim ?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.