Hadžijahić: Bošnjački narod ne može biti talac HDZ-ove politike

13.04.2006.

Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Livna oštro osuđuje jučerašnje usvajanje Poslovnika o unutarnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa livanjske općine kojim se reforma uprave, kako ističu, "želi prebiti preko leđa Bošnjaka". "Bošnjački narod ne može biti talac HDZ-ove politike niti njihove promašene politike u drugim gradovima BiH. Trenutačna uposlenost prema novom poslovniku demantira sve one koji u ovom vide predizbornu kampanju i koji žele iz svojih osobnih interesa prikriti pravo stanje", istaknuo je predsjednik Kluba vijećnika SDA Livna Sead Hadžijahić.

Iz SDA ističu kako radi javnosti iznose podatke da je trenutačno u općinskim organima od 102 radnika, 95 Hrvata, a 7 Bošnjaka, potencijalnih državnih službenika s visokom stručnom spremom je 39 Hrvata i jedan Bošnjak, pa SDA smatra da samo politički nepismeni i zlonamjerni pojedinci ove podatke mogu dovoditi u vezu s predizbornom kampanjom ili prebrojavanjem ljudi.

SDA navodi kako će pratiti primjenu Poslovnika i insistirati na ravnopravnoj nacionalnoj uposlenosti ne vjerujući ničijim obećanjima nego samo djelima i prema tome ravnati i svoje političko djelovanje.

"Duboko vjerujemo da obećanje načelnika općine Livno neće biti po onoj narodnoj 'obećanje-ludom radovanje' iz razloga što bi u protivnom SDA Livna pokrenuo postupak za smjenu načelnika i njegovu kaznenu odgovornost", navode u spomenutoj stranci.

(Fena)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.