Očekuje se snažan rast dionica

19.02.2006.

LIVNO - U petak navečer u restoranu Bacchus prigodnim domjenkom i glazbenim programom obilježeno je otvaranje holdinga brokerskih kuća Vrijednosnice Osijek, HVS Finn Ptuj, Akcija Broker Banja Luka, Euro Broker Budva i VGT Broker Visoko. Voditelj poslovnice u Livnu je Tomislav Liović, a inicijator otvaranja holdinga u Livnu je Aleksandar Hrkać koji je stopostotni vlasnik Vrijednosnice Osijek i Akcija Broker Banja Luka, a u brokerskim kućama Eurobroker Budva i HVS Finn Ptuj vlasnik je 50 posto dionica. “Naši klijenti koji žele kupovati dionice na tržištu RS-a rade preko brokerske kuće Akcija Broker, klijenti koji žele kupovati dionice na tržištu u Crnoj Gori posluju s Euro brokerom iz Budve, Vrijednosnice Osijek zadužene su za trgovanje dionicama na tržištu Hrvatske, VGT Broker iz Visokog s kojim odlično surađujemo zadužen je trgovanje vrijednosnicama na Sarajevskoj burzi na tržištu Federacije BiH, HVS Finn financijska udruženja zadužena su za trgovanje naftom, zlatom, valutama na svim svjetskim burzama. Kod trgovanja valuta u UBS banci u Švicarskoj HVS Finn Ptuj daje 50 puta više novca klijentima za uloženi gotovi novac. Tako da za uloženih 10.000 možete dobiti 500.000 bez kamate”, istaknuo je Aleksandar Hrkać.


Budućnost u regionalnom tržištu

Prema njegovim riječima, dionice fondova u Mađarskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj rasle su deset do dvadeset puta te su tako brokerske kuće koje čine holding ostvarile veliki prihod za svoje klijente. “Od brokerskih kuća u holdingu u poslovanju prednjači brokerska kuća Vrijednosnice Osijek čiji su klijenti zaradili 10 do 20 puta u odnosu na uloženo. Pokušavamo razvijati ulaganje u dionice u regiji jer se u sljedećem razdoblju očekuje rast njihove vrijednosti od 10 do 20 puta. Imamo posebnu financijsku uslugu za klijente u vođenju portfelja vrijednosnih papira gdje klijent uloži novčana sredstva s kojima će naši stručnjaci, brokeri, financijski stručnjaci i analitičari, dileri upravljati i uvećavati imovinu, a kao nagradu zaračunati proviziju u iznosu 20 posto od ostvarene dobiti. Ako nema dobiti, nema plaćanja. Da bi se posvetio sa židovskom poslovicom koja kaže ‘Da je sve u životu relativno samo je interes veći’”, naglasio je Hrkać. U cijeloj grupaciji sada je zaposleno oko sto ljudi koji su svi odreda vrhunski stručnjaci, a dokazali su se na tržištima u regiji i oni će svoje znanje primijeniti u holdingu. A prema riječi Aleksandra Hrkaća, glavninu poslu obavljaju stručnjaci u gradovima u regiji. “Privatizacija je jednom u tisuću godina i to klijenti s ovog područja s našim znanjem o tržištu dionica moraju iskoristiti”, izjavio je Hrkać.

Posebna financijska usluga za klijente

“Imamo posebnu financijsku uslugu za klijente u vođenju portfelja vrijednosnih papira gdje klijent uloži novčana sredstva s kojima će naši stručnjaci, brokeri, financijski stručnjaci i analitičari, dileri upravljati i uvećavati imovinu, a kao nagradu zaračunati proviziju u iznosu 20 posto od ostvarene dobiti. Ako nema dobiti, nema plaćanja”, rekao je Hrkać.

Zastupljenost svih tržišta

“Klijenti koji žele kupovati dionice na tržištu RS-a rade preko brokerske kuće Akcija Broker, klijenti koji žele kupovati dionice na tržištu u Crnoj Gori posluje s Euro brokerom iz Budve, Vrijednosnice Osijek zadužene su za trgovanje dionicama na tržištu Hrvatske, VGT Broker iz Visokog s kojim odlično surađujemo zadužen je za trgovanje vrijednosnicama na Sarajevskoj burzi na tržištu Federacije BiH, HVS Finn Ptuj financijska udruženja zadužena su za trgovanje naftom, zlatom, valutama na svim svjetskim burzama”, ustvrdio je Hrkać. Damir Suton

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.