GOOGLE SVE VIŠE ZALAZI NA MICROSOFTOV TEREN

17.02.2006.

Najveći svjetski Internet pretraživač Google sve više zalazi na Microsoftov teren, pa je tako razvio i novu verziju svog desktopa, alatke za pretraživanje po PC-u.
Google je trećom verzijom svog desktopa učinio hard diskove pokretnim, jer ta verzija skladišti sadržaj hard diskova korisnika na vlastite uređaje, čime se stvara drukčiji odnos između korisnika i računala.
Osim toga, Google će pojačati i svoj sidebar, uređaj u obliku ploče koja nezavisno funkcionira i sadrži niz manjih funkcija, a omogućava surferu da jednim klikom ima pristup elektronskoj pošti, meteorološkim podatcima, burzovnim cijenama... i to potpuno nezavisno od web ikonice.
Sada će korisnici preko sidebare moći razmjenjivati fotografije, bilješke i druge informacije s kolegama ili prijateljima. Google nastoji ohrabriti izdavaše da razvijaju programe plug-in namijenjene sidebarovima, piše francuski tisak.
NINA

Pronađite sigurnosni propust unutar Windowsa

Sigurnosna kompanija iDefence nudi 10.000 dolara svakome tko pronađe dosad neotkriveni sigurnosni propust unutar Microsoftovih operativnih sustava Windows. Jedina kvaka u ovoj, s obzirom da Windowsi puštaju na sve strane, prilično lakoj zaradi je to što otkriveni propust Microsoft mora okarakterizirati kao 'kritičan', no vjerujemo da niti to neće predstavljati problem sposobnim informatičarima. Broj nagrada u visini od 10.000 dolara nije ograničen, no svi detalji o sigurnosnom propustu moraju biti dostavljeni kompaniji iDefence najkasnije do 31. ožujka. iDefence organizira ovaj natječaj zbog toga što najveći broj njihovih klijenata koristi upravo neki od operativnih sustava Windows te ih žele pravodobno zaštititi od potencijalnih napada zlonamjernih hakera. Ovo nije prvi slučaj da neka kompanija nudi novčane nagrade u zamjenu za otkrivanje potencijalnih sigurnosnih propusta u određenim softverskim uratcima. To su ranije učinile i kompanije TippingPoint, Argeniss i Gleg, a open source grupacija Mozilla nudi 500 dolara svakome tko pronađe sigurnosni propust unutar njihovih softverskih rješenja. Osim zaštite vlastitih klijenata, sigurnosne kompanije tako pokušavaju zaustaviti rastuće crno tržište novootkrivenih sigurnosnih propusta. Naime, kako izvještava ruski antivirusni proizvođač Kaspersky Lab, kritični WMF propust unutar Windowsa, 'zakrpan' ovog siječnja, na crnom tržištu prodali su ruski hakeri koji su za njega, ne znajući da mogu dobiti mnogo više, utržili tek 4.000 dolara. Iz Microsofta izjavljuju da im ne pada na pamet plaćati za otkrivanje sigurnosnih problema unutar Windowsa 'vanjskim' stručnjacima. Umjesto toga, radije će ponuditi određenu novčanu nagradu onome tko pomogne u otkrivanju tvoraca opasnih virusa kao što su to učinili u svibnju 2004. godine. Microsoft je tada ponudio čak 250.000 dolara svakome tko pruži ključne informacije koje će dovesti do uhićenja tvorca zloglasnog virusa Sasser.
Izor: Tportal

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.