Formirani timovi obiteljske medicine

15.02.2006.

LIVNO - Dom zdravlja u Livnu prva je zdravstvena ustanova u Hercegbosanskoj županiji koja je započela provedbu projekta obiteljske medicine, a prema riječima dr. Slobodana Brdara, specijalista medicine rada u toj zdravstvenoj ustanovi, žitelji livanjske općine do kraja sljedećeg mjeseca mogu se odlučiti za obiteljskog liječnika. Govoreći o tom projektu, koji je potpuna novost na tim prostorima, dr. Brdar je izjavio da je projekt obiteljske medicine u Livnu pokrenut uz potporu ministarstva zdravstva Kanade i resornog federalnog ministarstva te uz angažman ravnatelja Doma zdravlja dr. Stipe Kovača. Objasnio je da su za početak formirana dva tima s po dva liječnika i tehničara, koji pohađaju edukacijski tečaj u trajanju od šest mjeseci, po čijem završetku će polagati ispit iz obiteljske medicine i dobiti certifikat. Istaknuo je da je cilj formiranja timova stvaranje sustava obiteljske medicine koji, primjerice, uspješno funkcionira u Republici Hrvatskoj, a dijelom i u BiH, a sve radi boljeg i učinkovitijeg pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite građanima koji će se moći opredijeliti za obiteljskog liječnika zaduženog za zdravlje cijele obitelji, od djece iznad 12 godina do djedova i baka. NINA

GLAMOČ: OPLJAČKANA POSLOVNICA LT GOSPODARSKE BANKE


GLAMOČ (NINA) – Dvije naoružane maskirane osobe su jutros u 9.35 sati izvršile pljačku poslovice LT Gospodarske banke u Glamoču i tom prilikom pod prijetnjom oružjem otuđili zasad nepoznatu količinu novca, javlja dopisnik NINA-e.
Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak izjavio je za agenciju NINA da su se u trenutku pljačke u banci nalazile tri djelatnice i dvije stranke, te da nitko od njih nije ozlijeđen. Dodao je da je potraga za počiniteljima koji su se nakon pljačke tamnim Golfom uputili cestom prema Banjoj Luci u tijeku, te da su djelatnici MUP-a i županijski tužitelj izvršili očevid na mjestu događaja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.