I Livno zatrpano HDZ-Srbima!

07.02.2006.

Za razliku od Zapadnohercegovačkog kantona gdje je otvaranje podružnica Fakulteta za uslužni biznis izazvalo burne reakcije, njihov rad na Kupresu odvija se u “strogoj konspiraciji”.
Spekulira se kako je za neometani rad novosadskih profesora na prostoru Livanjskog kantona najzaslužniji tajnik kantonalne Vlade Zoran Semren, koji je, također, završio studije menadžmenta na Fabusu.
Na listi dvadesetak Livnjaka koji trenutno studiraju na ovom fakultetu nalazi se bivši kantonalni ministar finansija Jakov Ursa, sadašnji direktor Komunalnog preduzeća Ivica Čečura, direktor podružnice Croatia osiguranja u Livnu Filip Šarić, te djelatnici Porezne uprave Tomo Tolić i Fabijan Krišto.
Slobodna Bosna


Od 1. lipnja nove registraske pločice u BiH

Prema zadnjim procjenama u BiH je trenutačno registrirano oko 750.000 vozila
MOSTAR - Zamjena registarskih pločica i dokumenata za registraciju motornih vozila u BiH trebala bi početi 1. lipnja. Projekt Registracija vozila u BiH ima za cilj dobivanje jedinstvene baze podataka, a novi jedinstveni dokumenti bit će zaštićeni po standardima Europske unije. Znači od 1. listopada važeći će biti novi dokumenti, potvrda o registraciji vozila, potvrda o vlasništvu, stiker naljepnica i nove pločice.
Stroge provjere
"Sva vozila bit će strogo provjerena. Niti jedno fizičko lice neće moći registrirati vozilo ako s prebivalištem nije nije registriran u CIPS-ovoj bazi podataka, a pravne osobe ako nisu registrirane u poreznoj upravi. U prvoj godini registracije sva vozila biti će provjerena preko Interpola, da nisu slučajno otuđena", objasnio je Krešimir Kevo, koordinator CIPS-ova projekta registracije vozila, dodajući kako zamjena ovih dokumenata neće biti stihijska. Znači, zamjena starih pločica i dokumenata radit će se po isteku registracije, tjekom godine.

Cijena 55 KM
Izgled registarskih pločica bit će sličan postojećim s novim zaštitnim strukturama. Pokraj postojećih šest brojeva i središnjeg slova, na lijevoj strani pločice bit će plavo polje s državnim oznakama. Krešimir Kevo je istaknuo kako će svaka pločica imati svoj serijski broj koji će biti strogo evidentiran. Važno je istaknuti da će se pločice proizvoditi u Direkciji za implementaciju projekta CIPS. Raspisanim tenderom nabavit će strojeve za proizvodnju pločica.

Svaka registarska pločica bit će personalizirana, kao i ostali dokumenti. U prvoj godini vlasnici vozila registraciju će plaćati 55 KM, a nakon toga bit će jeftinije. Za potvrdu o registraciji, potvrdi o vlasništvu i stiker naljepnici, koja se neće moći otuđivati, izdvajat će se 40 KM, a za registarske pločice 15 KM
vecernji list

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.