Čolak: Općinsko vijeće Livna zloupotrebljeno

04.02.2006.

"Općinsko vijeće Livna najviše je zakonodavno tijelo općinske vlasti i HDZ-ova zloporaba institucije..."Ante Čolak, dopredsjednika HSS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, je i izjavi za agenciju NINA kazao da je prvi i temeljni razlog njegove ostavke na mjesto vijećnika u Općinskom vijeću Livno to što ta institucija ne radi ono što bi trebala raditi, javlja dopisnik NINA-e. Također je istaknuo da je to najviše zakonodavno tijelo općinske vlasti ''stranačka zloporaba institucije'', u čemu on, kako je kazao, ne želi sudjelovati.
Čolak je naglasio da mu nije stalo do paušala općinskog vijećnika poput većine onih koji sjede u Općinskom vijeću, te da zbog prihvaćene dužnosti u izbornom stožeru HSS-a BiH ima dodatnih obveza, uključujući i obveze dopredsjednika stranke, te zastupnika u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta.
„Mislim da su u Općinskom vijeću jedva dočekali moju ostavku, jer su njihove sjednice dok ja nisam postao vijećnik trajale kraće od sat vremena, a otkad sam ja izabran, sjednice su trajale i po pet, šest sati“, kazao je Čolak, dodavši kako se na tim sjednicama moralo raspravljati o svemu, te da su u tome morali sudjelovati i vijećnici koji inače nikada nisu sudjelovali u raspravama.
Naime, Općinsko vijeće Livna na posljednjoj sjednici prihvatilo je Čolakovu ostavku, koji je u pisanoj ostavci naveo kako to čini zbog obveza u Izbornom stožeru HSS-a BiH i Zastupničkom domu federalnog Parlamenta.

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.