"Seks, bez obzira na invalidnost"

19.09.2005.

Danska vlada osigurava besplatan seks
Kako bi omogućila svim invalidima da se povremeno poseksaju, danska vlada odlučila im je platiti prostitutke. Naravno, novcem poreznih obveznika. Što je rezultiralo gnjevom.
Na vladu Kraljevine Danske ovih se dana sasulo drvlje i kamenje. Razlog tome je službena kampanja pod nazivom "Seks, bez obzira na invalidnost", kojom se plaćaju djelatnice seksualne industrije kako bi jednom na mjesec osigurale seks invalidnim osobama.
"Od velike je važnosti da skrbnik i invalidna osoba zajedno razgovaraju s prostitutkom kako bi im pomogli da izraze sve svoje želje", tako glasi smjernica ove kampanje.
No, opozicija je oštro osudila ovaj, po njima nemoralan, način trošenja novca poreznih obveznika.
"Potrošena je velika količina poreznog novca kako bi se pomoglo prostitutkama da se više ne bave tim poslom, da bi ih se sada opet na to poticalo", ogorčen je socijaldemokrat Brosboel.
Stig Langvad iz udruženja invalida podupire vladinu odluku i smatra da bi invalidi trebali imati iste mogućnosti kao i zdrave osobe.
"Umjesto da nama invalidima brane da se koristimo uslugama prostitutki, političari bi se trebali dogovoriti o tome što općenito napraviti s tim poslom."

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.