Veliki simfonijski koncert u povodu 1113. godina Livna

17.09.2005.

U povodu 1113. rođendana Livna u tom će gradu 27. rujna biti održan veliki simfonijski koncert u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici....Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom općine Livno i livanjskog skladatelja, dirigenta Alda Kezića, koji dugi niz godina živi i radi u Munchenu, a koji je prije dvije godine istim povodom organizirao simfonijski koncert na Gorici.
Pod dirigentskom palicom maestra Alda Kezića na koncertu će nastupi internacionalni gudački orkestar iz Mostara koji okuplja glazbenike iz pet zemalja, livanjski Crkveni zbor kojim će ravnati č.s. Julijana Dijaković te Izvorna pučka pjevačka skupina iz Ljubunčića.
Glazbenu večer će uveličati prvakinja Hrvatske opere Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Dijana Hilje i specijalni gost iz Njemačke, najpoznatiji solist današnjice na violončelu Philipp von Morgen.
Autentične izvorne zvuke na guslama i fruli donose gosti Grga Greguri Jurić, koji svira dvojnice i Zlatko Glavinić hrvatski pučki guslač iz Neuma.
Na repertoaru će se naći djela skladatelja Boccerinija, Caccinija, Cherubinija, Mozarta, Bacha kao i nove skladbe koje je rodnom gradu Livnu za tu prigodu skladao livanjski skladatelj Aldo Kezić.
Medijski pokrovitelj ovog glazbenog spektakla je Radio postaja Livno, a simfonijski koncert održat će se u 19 i 30 sati u crkvi na Gorici.
(Fena)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.