Temeljni ogranci HDZ-a Livno za promjenu politike

08.09.2005.

Temeljni ogranci livanjskog HDZ-a BiH Vidoši, Podhum, Zabrišće, Lišani, Ljubunčić i Prikorika – Zastinje ukazuju na potrebu da se...mora promijeniti sadašnja ''privatna'' politika unutar HDZ-a BiH Livno. Spomenuti temeljni ogranci Općinskog odbora HDZ-a BiH Livno žele ukazati na probleme s kojima se u svom radu susreću jer su, kako kažu, propali su svi dosadašnji pokušaji da se kroz tijela stranke riješe razlike koje su nastale kao rezultat isključivosti i nedemokratskog ponašanja članova HDZ-a okupljenih oko Mate Franjičevića, Borjane Krišto, Stipe Baruna i Tihomira Marinčića.
Smatraju da način na koji se u praksi provodi program stranke pokazuju posljednji unutarstranački izbori u općinskoj organizaciji HDZ-a, na kojoj se biralo petnaest članova Općinskog odbora HDZ-a, kada su, prema njihovu mišljenju, Mate Franjičević, Borjana Krišto i nekolicina njihovih istomišljenika, izbornim inženjeringom poništili demokratsku volju članstva, pa su umjesto Jakova Perkovića kao 15. izabranog člana u OO HDZ-a BiH Livno kooptirali sebi podobnog Ivu Krezu.
Ovakav način rada, ocjenjuju, svojstven je samo za totalitarne režime, a ne za demokratske stranke kojima teži pripadati HDZ. Da su spomenuti dužnosnici HDZ-a podredili opće stranačke interese osobnim pokazuje, ističu iz spomenutih temeljnih ogranaka, lista izaslanika za Županijski odbor HDZ-a Hercegbosanske županije, koja se treba održati u petak, 9. rujna. Naime, kako naglašavaju, spomenuta je grupacija bez potrebne natpolovične većine legalno izabranih članova OO-a HDZ-a Livno utvrdila listu ne poštujući rezultate s posljednjih izbora, nego su, tvrde, listu izaslanika za županijsku Izbornu skupštinu skrojili po principu podobnosti i rodbinskih veza, a pojedini izaslanici s te liste uopće nisu članovi HDZ-a BiH. Temeljni ogranci livanjskog HDZ-a BiH zaključuju da je s ovakvom politikom Mate Franjičevića, Borjane Krišto, Stipe Baruna i Tihomira Marinčića u općinskoj i županijskoj organizaciji HDZ osuđen na propast i dolazi u pitanje njegova pobjeda na sljedećim općim izborima koji se trebaju održati sljedeće godine.

(NINA) ad

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.