Tufe Duvnjacima prijeti - državom

03.03.2005.

DOPREDSJEDNIK SKUPŠTINE HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE
UHVATIO NA ZUB NJEMU "NEPOSLUŠNE" ZASTUPNIKE


LIVNO - Zahvaljujući "slozi" livanjskih i duvanjskih HDZ-ovaca, Jasenko Tufekčić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA i dopredsjednik Skupštine Hercegbosanske županije, postao je ovdašnji "hadžija", odnosno onaj koji je sebi ozbiljno uzeo za pravo ne samo da diktira rad županijskog parlamenta nego i da tim istim HDZ-ovcima dijeli lekcije o lijepom ponašanju.
Ipak, takva Tufekčićeva bahatost je najviše došla do izražaja ovih dana kada je on u ulozi predsjedajućeg Skupštine na krajnje grub način pogazio volju skupštinske većine i naprasno prekinuo rad sjednice. Podsjećamo, većina zastupnika, i to iz svih parlamentarnih stranaka, zahtijevala je da se na dnevnom redu nađe i inicijativa koju su oni pokrenuli za izglasavanje nepovjerenja županijskom ministru zdravstva Stipi Paviću.
Očito ne vodeći mnogo računa o posljedicama takvog jednog poteza, Tufekčić se izgleda u ovom slučaju malo prevario. Odmah nakon prekinute sjednice, Tufekčiću neposlušni zastupnici su pokrenuli inicijativu da se sazove nova sjednica Županijske skupštine i da se zbog učinjenog on smijeni s dužnosti dopredsjednika Skupštine, jednako kao i Slobodanka Grubor koja obnaša istu funkciju.
Čovjek koji je, sukladno poslovniku, izabran da sazove tu sjednicu je Mate Kelava iz Tomislav Grada. Međutim, samo dan nakon što se ovo dogodilo, Jasenko Tufekčić je dodatno pokazao svoje pravo lice. Oglasio se priopćenjem za javnost i žestoko udario po duvanjskim HDZ-ovcima, optužujući ih da rušenjem legalno izabrane vlade i vodstva Skupštine žele prouzročiti kaos u ovoj županiji.
No, Tufekčić svjesno prešućuje činjenicu da je inicijativa za Pavićevu smjenu stigla iz Livna i da su među 14 zastupnika koji su tražili dopunu dnevnog reda spomenute sjednice bila samo trojica HDZ-ovaca iz Tomislav Grada. Ostali su bili iz HKDU-a, SDP-a, Narodne stranke Radom za boljitak, HSP-a i Stranke za BiH. Neslužbeno doznajemo kako je svoj potpis za Pavićevu smjenu stavio čak i jedan zastupnik SDA iz Tomislav Grada, dakle, stranke kojoj i sam Tufekčić pripada. Rekli bismo, udri po drugom, kako bi se spasio vlastiti obraz.
A kako u Livnu zvani Tufe podmuklo udara i kakvu u biti igru igra, najbolje govori sljedeći citat iz njegova priopćenja: "Tomislav Grad konačno ima predsjednika Kantonalne skupštine. Mate Kelava, šef poraženog HDZ-a Tomislav Grad, zakazao je za 7. 3. sjednicu Kantonalne skupštine, misleći da se ovdje još uvijek pita i provodi politika Gojka Šuška i Mate Bobana i da je to njegova skupština i njihovih istomišljenika. Ali dok se osvijeste, neće biti ni skupštine ni zastupnika. Sve će biti preneseno na državu BiH i njihovi jalovi razgovor i prodaja magle neće nikome faliti."
Sebi neposlušnim narodnim zastupnicima Tufekčić dakle prijeti državom. To je, dakle, politika koju on zastupa. Zalaže se za takvu državu BiH koja će kažnjavati one koji ne misle kao on i koja će biti ustrojena po njegovu ćeifu. Tufekčić, u očekivanju države skrojene po vlastitoj mjeri čisto merači na funkciji vršitelja dužnosti predsjedavajućeg Skupštine Hercegbosanske županije, posebice merači nad neslogom koja se događa unutar hrvatskog kluba zastupnika, a zbog čega je on veoma zabrinut. Uostalom, Tufekčićeve igre su nam u jednu ruku i logične, ali ono što nije logično je to da ovakve Tufekčićeve prljavštine nemaju gotovo nikakva odjeka u Livnu.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.