< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Svibanj 2009 (1)
Svibanj 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (2)
Prosinac 2006 (4)
Studeni 2006 (7)
Listopad 2006 (4)
Rujan 2006 (6)
Kolovoz 2006 (6)
Veljača 2006 (5)
Siječanj 2006 (7)
Prosinac 2005 (13)
Studeni 2005 (4)
Listopad 2005 (18)
Rujan 2005 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


A JA ČITAM:


NEO
NIKOLA(SAN)
PODLOGA
INSOMANIA
MOJA SEKA
MOJA ŠOGI


free image hosting









Ovo će stranice biti ispisane dogodovštianama naše male obitelji mame Nine,
tate Renata i malene Eline!!!Naravno i Elininim usponima i padovima!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket






Web Counter
Get a Web Counter


myspace


brtann@hotmail.com



utorak, 28.11.2006.

33.tjedan

Promjene koje osjeća trudnica

Prosječno dobivanje na težini u ovim zadnjim tjednima je oko 500 g tjedno. Blagi edemi ruku i nogu su normalni. Normalno je i da dolazi do smanjenja libida. Katkad možete puno sanjati, no češće mokrenje može vam pokvariti san. Maternica ponovno pritišće mokraćni mjehur. Ako vas probude grčevi u nogama (najčešće listovima), povucite nožne prste prema gore i rukom pritisnite mišić dok ne prođe bol. Šetajte tijekom dana, uzimajte više kalcija i magnezija u prehrani, ne stojite dugo na mjestu, a dok ležite, noge stavite na povišeno.

Bebini udarci su česti, ali malo slabijeg intenziteta zbog pomanjkanja mjesta u maternici. Skoro svaki dan možete osjetiti ritmično lupkanje u trbuhu koje traje par minuta. To znači da beba štuca i sasvim je normalno. Pupak će se izbočiti kad se beba nasloni na vaš prednji dio trbuha.

Pripremate li se za porod? Zadnji je čas za tečaj za trudnice.

Vaša beba

U ovom tjednu plodna voda je dosegla najvišu razinu i tako će ostati do kraja trudnoće. Uobičajeno je da svaka žena ima dugačiju razinu plodne vode i da imati je premalo ili previše ne mora odmah značiti da postoji neki problem.

Bebin mozak se i dalje brzo razvija i zato je bebina glavica do ovoga tjedna dosegla obujam od oko 8 cm. Bijela obloga koja pokriva kožu djeteta je deblja. Noktići na prstima dalje rastu. Zbog odlaganja masti pod kožu bebino tijelo se lagano zaokružuje. Odlaganjem željeza u jetru beba se počinje pripremati za život izvan maternice. Ako ste anemični, ne zaboravite na svoju terapiju.

Beba se vjerojatno smjestila u konačan položaj za rađanje, najčešće glavom prema ulazu u zdjelicu.

Beba je duga oko 42 cm, i teška 1.800 - 2.000 g.


tekst skinut s portala-www.roda.hr


ma neznam,vidjet cemo sutra!!!sutra idemo na uzv,mo~da se misterija o mojoj kilazi otkrije!!!

milky poslala sam ti sve podatke na tvoj blog!!!

- 16:29 - A reCi ... SaMo(2) - PrInTaJ - reFrEsh..

nedjelja, 26.11.2006.

bili smo kod doktora....

I situacija nije bajna,zamislite u mjesec dana navodno sam dobila 10kg!!!
gini kaže da se ne brinem da je noramlno,ali iskreno meni uopće nije normalno!!jer kao prvo nisam ni osjetila da sam nabacila 10 kg,niti se vidi po meni da sam se u 33.tjedna udebljala 19 kg!!!dobro bilo je i gorih slučajeva od mene ali ipak...nije mi nimalo drago jer sam dosad dobijala kilice stvarno relno i nisam se zabrinjavala ali sad puknucu

u srijedu idemo na uzv pa ću postaviti slikicu da vidite malu princezu!!!


-- LoVe SoMeBoDy--trudnoća traje 40.tjedana...dakle meni je preostalo još 7!!!

pusica svima do srijede....

- 13:19 - A reCi ... SaMo(2) - PrInTaJ - reFrEsh..

četvrtak, 23.11.2006.

32.tjedan trudnoće

pošto dugo nismo pisali o tome....evo ukratko...

Promjene koje osjeća trudnica

Maternica, koja se već podigla iznad visine pupka, zauzima najveći dio trbušne šupljine. Sve je jači njen pritisak na unutrašnje organe, te se nastavljaju tegobe: žgaravica, zatvor, kratkoća daha… Pijte dovoljno vode. Protiv zatvora borite se hranom bogatom vlaknima i uzimanjem magnezija. Jedite više manjih obroka da spriječite žgaravicu. Pazite na uspravno držanje.

Umjereno oticanje ruku i nogu je normalno, no, ako se javi na gornjem dijelu tijela i licu, posjetite odmah liječnika.

Educirajte se o porođaju. Braxton Hicksove kontrakcije vas sigurno podsjećaju da sve češće razmišljate o njemu i kakve će promjene donijeti vašoj obitelji.

Pomognite si jastucima da bi zauzeli udoban položaj za spavanje. Probajte spavati na boku, a izbjegavajte položaj na leđima jer u tom položaju maternica pritišće donju šuplju venu i ometa cirkulaciju krvi.

U 32. tjednu se najčešće radi treći i obično posljednji ultrazvučni pregled. Na ovome pregledu se vrše standardna mjerenja i procjena rasta djeteta, gleda se položaj djeteta, položaj i izgled posteljice, te količina plodove vode. Ukoliko ima odstupanja u veličini djeteta, pretraga se obično dopunjava mjerenjem protoka krvi kroz arterije koje dopremaju krv u maternicu i arterije pupkovine (Doppler-sonografija ili popularno color-Doppler)..

S 32 tjedna posjetit ćete još jednom centar za transfuziju krvi radi obavljanja drugog antiglobulinskog testa - testa kojim se otkrivaju eventualna protutijela u vašoj krvi koja bi mogla nauditi bebi.

Vaša beba

Konačno su u 32. tjednu pluća vaše bebe sasvim zrela i spremna za funkciju disanja. Plućne alveole potpuno su obložene s tvari koja se zove surfaktant i koja smanjuje površinsku napetost i olakšava širenje alveola kod prvog bebinog udisaja nakon poroda.

Sa sazrijevanjem funkcije pluća beba se zapravo može roditi, no problem bi bio njena mala porođajna težina. Beba bi bila mršava i naborane kože jer još nije gotovo taloženje masnog tkiva koje zaobljuje bebino tijelo. Bebe koje su rođene s manjom porođajnom težinom, vjerojatno će imati problema sa sisanjem prilikom dojenja i hranjenja. Sposobnost pravilnog sisanja znak je neuromuskularne zrelosti.

Svih pet bebinih osjetila su funkcionalni. U kasnoj trudnoći posebno se razvija sluh. Beba sluša buku koju stvaraju otkucaji maminog srca, rad crijeva i kolanje krvi kroz krvne žile, te mamin i tatin glas. Noktići na nogama su isto narasli, kosica i dalje buja, koža je sve više ružičasta.

Pokreti vaše bebe ovaj će tjedan biti najjači. Budući da je beba zauzela većinu dostupnog prostora, jačina pokreta lagano će se smanjivati u sljedećim tjednima.

Beba je duga oko 41 cm, a teška oko 1.600 - 1.800 g.


tekst je skinut s portala-www.roda.hr

- 12:07 - A reCi ... SaMo(2) - PrInTaJ - reFrEsh..

srijeda, 22.11.2006.

tečaj je počeo!!!!


i tako smo mm i ja krenuli u utorak natečaj za roditelje,iz čistog razloga da mm može prisustvovati porodu!!!!iako je bilo malo boring jer smo pričali o svemu što veći znam otprilike bilo je čudno naći se u jednoj sobi s još petnaestak trudnica!!!svaka na svoj način posebna sva sam se raznježilacerekne znam još što čemo pametno naučiti tamo...ali nadam se da je vrijedilo tih 400kn!!!

što se tiče kolica odustala sam od kupnje bar do božića...valjda će biti i novijiih modela i jeftinijih cijena!!!i nešto po mom ukusu!!!

odabrala sam ime za sada..nešto totalno drugačije nego sam željela i razmišljala ali dosad mi najduže odzvanja u uhu...i lijepo nam je obojima,
ella zasada!!!

od danas nam je ostalo točno 50 dana do poroda,ali ja mislim da će princeza ipak ranije pokucati na naša vrata,a mi je spremno očekujemo!!!
image hosting file


- 15:25 - A reCi ... SaMo(3) - PrInTaJ - reFrEsh..

ponedjeljak, 13.11.2006.

joj kako sam se sad naživcirala....

u subotu sam išla u adax(trgovina dječijom opremom) pokazati budućoj kumi mog djeteta kolica koja sam namienila kupit svojoj princezi...kad ono šok!!nema ih!!!blablanakon tog šoka prodavačica me umiri pričom kako može naručiti kolica iz zagreba...kako misli da ih tamo ima pa da ja dam kaparu da ih zadrže i mene priča umiri malo!!!žena mi kaže da nazovem ili da dođem u ponedjeljak pa da se sve dogovorimo!!!yes
i danas uzmem telefon u ruke i nazovem a ona meni ja se ispričavam i strašno mi je žao ali tih kolica više nemapuknucuužas...ima samo ovogodišnji model koji košta 4.200kn-iskreno nemam taj novac i nemogu ga stvoriti sad mi stvarno nije trebalo to!!!!al jbg valjda je takav život čupav i dlakav a u biti nikakav!!!sad s dragim moram dogovorit što ćemoi kako ćemo!!!

moja mama buduća baka kupila svojoj unuci prekrasan rozi kompletić za izlazak iz bolnice,baka je iz zezancije zove linalena jer još nismo odabrali ime!!!!rekla sam dragom da ću je nazvat tako nebude li smislio nešto!!!!smijeh

i tako linalenini starci moraju u potragu za novim kolicima!!!!i naravno imenom!!!
neova mama hvala na stranici valjda ću nešto pronaći,skalonja svaka čast izuzecima!!!!wink


- 12:20 - A reCi ... SaMo(3) - PrInTaJ - reFrEsh..

petak, 10.11.2006.

šišnula sam se

mislim došlo je vrijeme da skratim kosu...jer ipak dolazi mala beba u kuću i kosa će mi samo smetati,usto bila je jako ispucala i nezdrava,a i sama sam trebala neku promjenu!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

malo sam si smiješna...hmm!!!
proteklih dana sam išla vaditi krv,nalazi mi baš nisu najbolji,željezo je slabo,i sve ostalo mi je slabo...išli smo vaditi krv i za krvnu grupu te će mo nalaze dobiti tek u utorak!!!

meni vam je jako dosadno i stvarno neznam i čemu da vam pišem...ime još nisam odabrala,i ljuta sam zbog toga!!!!najviše na njega jer se ni ne trudi predložiti nešto ali bitno da svaki moj prijedlog popljuje!!!puknucu

jeste i vi imali takvih problema?eh ti muški?

- 15:45 - A reCi ... SaMo(6) - PrInTaJ - reFrEsh..

nedjelja, 05.11.2006.

tečaj za trudnice!!!

nakon prošlotjednih muka oko misli vezanih uz porod,došlo je zatišje!!!
odahnula sam kad sam nas uspijela prijaviti na tečaj..jer su mi svi tvrdili da je popunjeno!!!mislim da ću ipak naučiti nešto korisno tamo,što ne znam a s čim se moram što prije suočiti!!!i drago mi je da će dragi bit uz mene,samo da to izdržimo..taj veliki dan!!!
hvala za glasanje za imena..ali iskreno nemogu se odlučiti..mislim da će sve bit lakše kad svoju princezu budem držala na rukama!!!
iskreno ljudi umorna sam i uopće mi se neda škrabat...spavala sam noćas samo tri sata...ma leđa me otkidaju..ma bit će bolje!!!


Photobucket - Video and Image Hosting

- 18:09 - A reCi ... SaMo(4) - PrInTaJ - reFrEsh..

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.