subota, 28.07.2007. ♥

♥ Prvi znaci da imaš problema s alkoholom

- Gubiš u svađama s neživim predmetima.
- Moraš se držati za travu da ne bi pao sa Zemlje.
- Tvoj posao smeta tvom opijanju.
- Doktor pronalazi tragove krvi u tvom krvotoku.
- Stalno ti pada WC daska na vrat.
- 24 sata u jednom danu, 24 piva u jednom sanduku. Slučajnost? Ne bih rekao!
- Dvije ruke, samo jedna usta... to znaci imati problem s pićem.
- Lakše izoštravaš pogled s jednim otvorenim okom.
- Netko pomakne parking kad god si u kavani.
- Padaš s poda.
- Hej, 5 piva ima isti broj kalorija kao i jedan hamburger. K vragu s jelom.
- Cijela birtija kaže "Bok" kad ulaziš.
- Misliš da su četiri osnovne namirnice kofein, nikotin, alkohol i žene.
- Roseanne ti se čini lijepom.
- Svake večeri ti se sve više svida susjedova mačka.
- Više ne prepoznaješ svog partnera ako ga ne gledaš kroz dno čaše.
- I večeras te taj prokleti ružićasti slon prati kući.

ponedjeljak, 23.07.2007. ♥

U što se zaljubljujemo? Što je to što nas privuče kod našeg partnera? Odgovora je tisuću jer smo svi različiti i svaka osoba nas privuče na drugačiji način i zbog drugačijeg razloga, ali ipak postoji 10 općenitih razloga koji najčešće pale...



1. Osobnost

2. Samopouzdanje

3. Način na koji nas tretira

4. Poštovanje koje pokazuje prema nama i drugima

5. Nježnost i romantična priroda

6. Sve - upakirano u baš taj paketić pred nama!

7. Fizički izgled

8. Prijateljstvo

9. Smisao za humor

10. Osjećaj sigurnosti koji pruža


Cure, što je vas privuklo vašem dečku??? I kako bi vi poredali ove razloge?? Slažete se s ovim ili...?? cerek

♥ 19:38 ♥ komentari (9) ♥ print

petak, 20.07.2007. ♥

morala sam ovu sliku staviti!!! ja kad sam vidjela nisam mogla vjerovat!!

katastrofa!!
a jel znate uopče ko je to???

piše vam ispod slike...hehehe...




ovo je naša draga Britney Spears...heheheh...koma!!!

slobodno komentirajte!! rofl

♥ 23:09 ♥ komentari (4) ♥ print

srijeda, 18.07.2007. ♥

♥ Priča o dva muškarca

Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od njih je svaki dan imao mogućnost sjediti u svom krevetu zbog izdvajanja vode iz njegovih pluća. Njegov krevet je stajao uz jedini prozor u sobi.

Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.

Brzo su se upoznali i razgovarali po cijele dane. Pričali su o svojim obiteljima, svojim domovima, poslu, gdje su bili u vojsci, i gdje na odmoru. Svaki dan je muškarac koji je sjedio uz prozor opisivao drugome muškarcu stvari koje je vidio vani.

Muškarac na drugom krevetu je počeo živjeti za te jednosatne trenutke kada je njegov prijatelj sjedio i pričao o događanjima i bojama vanjskoga svijeta. Prozor je gledao na park uz jezero s labudovima.
Guske i labudovi su se igrali u vodi, a mala su djeca spuštali svoje male čamce u vodu.
Mladi parovi su zagrljeni šetali uz cvijeće svih boja. Veliko, staro i snažno drveće je uljepšavalo pokrajinu, a u daljini su se vidjela svjetla grada.
Kada je muškarac uz prozor detaljno objašnjavao sve to, njegov je prijatelj na drugom krevetu zatvorio oči te zamišljao sve te slikovite prizore.
Jednoga dana mu je muškarac uz prozor opisivao paradu, koja se kretala uz jezero. Bez obzira što njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je vidio u svom umu. Tako su prolazili dani i tjedni.

Jednoga jutra je medicinska sestra donijela vodu za umivanje i uz prozor pronašla tijelo muškarca koji je u snu mirno umro. Bila je tužna i pozvala je medicinsko osoblje koje je tijelo odnijelo van.

Odmah kada je to bilo moguće, drugi muškarac je zamolio da ga pomaknu uz prozor. Sestra mu je sa zadovoljstvom udovoljila, pobrinula se da se udobno namjestio te ga ostavila samog.
Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po prvi puta ugledao vanjski svijet.
Konačno je imao priliku sam uživati u vanjskim ljepotama. Pogledao je kroz prozor i ugleda prazan zid.
Muškarac je pitao sestru koji je to bio razlog da je pokojni prijatelj tako lijepo opisivao stvari u vanjskom svijetu. Sestra mu je rekla da je bio slijep i da nije mogao vidjeti zid koji je stajao ispred prozora.

Reče: »A, možda je htjeo usrećiti vas?«

♥ 19:33 ♥ komentari (4) ♥ printPriča o dva muškarca

nedjelja, 15.07.2007. ♥

♥ Anegdote poznatih faca...

Za premijeru svoje drame Show je razaslao veći broj besplatnih ulaznica počasnim gostima. Pored ostalih poslao je i svom političkom protivniku Churchillu dvije ulaznice priloživši pismo ovakvog sadržaja:
- Poštovani gospodine! Šaljem vam dvije ulaznice. Jedna za vas, a druga za bilo kojeg vašeg prijatelja - ako ga imate!
Churchill mu je odgovorio:
- Poštovani gospodine! Vraćam vam poslate ulaznice i srdačno zahvaljujem. Na premijeru, nažalost ne mogu doći, a doći ću na reprizu - ako je bude!

Često se dogodi da i najobičnije pitanje nanese neprilike i najvećem znanstveniku. To se dogodilo i Darwinu kada mu je njegova mala nećakinja postavila pitanje u obliku zagonetke:
- Što ima mačka, a nema nijedna druga životinja?
Darwin je dugo razmišljao i na kraju je ipak odustao. Djevojci kojoj je bilo veoma drago što je dovela Darwina u takvu nepriku odgovori: - Oh, dragi striku zar zaista ne znaš to? Pa zna se - mačiće!

Kada su Kanta upitali koji od slušalaca najviše posjećuju njegova predavanja, on odgovori:
- Moji slušaoci su većinom studenti, mlade djevojke i oficiri. Studneti dolaze jer znaju da sam član ispitne komisije, djevojke dolaze zbog studenata, a oficiri zbog djevojaka

Bakteriologa i liječnika Roberta Kocha netko je htio u društvu poniziti te ga upita:
- Da li ste vi liječnik za stoku?
Koch živahno odgovori:
- Da, a što vas boli?

Ivan Meštrović objašnjavao je na izložbi svome društvu svoja izložena djela. Iznenenada se javi strogi čuvar:
- Ne smijete dirati izložene predmete!
Na to kipar uzvrati:
- Dragi prijatelju kada biste znali koliko puta sam se već dotakao rukama ovih kipova!

Shakespearea upozoriše da je jednu scenu doslovce preuzeo iz drame nepoznatog početnika. Shakespeare na to odgovori:
- Istina je to, ali ta scena je kao mlada djevojka koju sam spasio iz lošeg društva i premjestio je u bolje.
- Vaša sreća, gospodine, da to nisam opazio. - uzvrati čuvar koji nije znao s kim razgovara.

Voltaire je neko vrijeme proveo na dvoru pruskog kralja Fridricha. Jednom je s kraljem krenu na rijeku na veslanje. Kada su stupili u čamac Voltaire primjeti da u čamac ulazi voda i naglo skoči na obalu. Kralj, koji je ostao u čamcu, s osmijehom reče:
- Zar se toliko bojite smrti?
- Naravno da se bojim, na svijetu je mnogo kraljeva, ali je samo jedan Voltaire.

♥ 16:38 ♥ komentari (5) ♥ printAnegdote poznatih faca...

subota, 14.07.2007. ♥

♥ Zamalo...hehehe

Bio sam sretan sa svojom djevojkom. Zabavljali smo se više od godinu dana i na kraju smo odlučili da ćemo se vjenčati... Moji roditelji su pomogli na svaki način, moji prijatelji ohrabrivali mene i moju djevojku. Ona je san! Postojala je samo jedna stvar koja me je vrlo uznemirivala, a to je njena mlađa sestra. Moja buduća šurjakinja ima oko 20 godina, oblaći uske mini suknjice i duboke dekolte. Redovno sam viđao njeno donje rublje kad sam u njenoj blizini. Možda sam sebičan i umišljen, ali moram priznati da se nije tako otkrivala u blizini drugih.Jedan dan me pozvala njena sestra da dođem i provjerim pozivnice za vjenčanje. Bila je sama kada sam stigao. Kada sam došao prošaputala mi je na uho kako me je oduvijek željela, a ja ću uskoro biti oženjen. Rekla je da prema meni gaji osjećanja koja ne želi i ne može pobjediti. Rekla je da želi voditi ljubav sa mnom bar jedanput prije nego se oženim i predam njenoj sestri. Bio sam u totalnom šoku, nisam mogao progovoriti ni riječi. Rekla je:- Ja idem gore u spavaću sobu, ako želiš samo dođi i uzmi me.
Ukočio sam se. Bio sam totalno ukočen od šoka i gledao sam je kako se penje uz stepenice. Kada se popela na kat, skinula je svoje gaćice i bacila ih niz stepenice na mene.Stajao sam tu na trenutak i onda se okrenuo i pojurio na izlazna vrata kuće. Pojurio sam pravo do svog automobila. U tom trenutku primjetih mog budućeg punca i zaručnicu kako trče prema meni. Zagrlila me, poljubila i rekla:- Mili moj, znala sam da si izuzetan.
A moj punac je dodao:- Ovaj mali test me uvjerio da dajem svoju kćer u prave ruke. Čestitam mladiću. Dobro došao u obitelj!

Pouka ove priče je: Uvijek držite kondome u automobilu.

♥ 23:14 ♥ komentari (2) ♥ printZamalo...hehehe

utorak, 10.07.2007. ♥

♥ Još neke zanimljivosti...

Bogomoljka ubija svog partnera prilikom parenja jer jedino ako mu otkine glavu, on može izbaciti spermu. Nekim mužjacima se ipak posreći pa pobjegnu.
Bogomoljke su ujedno jedini kukci koji mogu zaokrenuti glavu toliko da mogu gledati sebi preko ramena, a ima ih čak oko 1800 vrsta.



U prosjeku, ženska osoba na dan izgovori oko 7.000 riječi, dok muška osoba izgovori dnevno samo 2.000 riječi.


Svjetski rekord u bungee jumpingu je oborio Francuz Gregg Riffi iznad doline Loire.
Doveli su ga helikopterom na 800 metara visine, nakon čega je skočio privezan za gumenu traku. Traka ga je zaustavila oko 70 metara iznad zemlje i bacala 12 minuta po zraku poput jo-jo loptice. Rekord je oboren, a taj čovjek nakon toga nije dva sata ništa čuo niti progovorio.

Ako se sretnemo u vodi sa morskim psom,on će čuti otkucaje našeg srca kao bubnjeve u vodi. I vid mu je sedam puta bolji od našeg. Zakopamo li se u pijesak, opet će nas otkriti jer ima specijalno čulo za impulse. Srećom, većini morskih pasa okus ljudskog mesa nije primamljiv. Oni žele jesti ribe i tuljane, koji imaju mnogo više masnoće, a zbilja su rijetki slučajevi da zgrabe čovjeka (no u tim slučajevima ga nikad ne pojedu cijelog, već ga puste jer im se ne sviđa okus). Veća je šansa da čovjeka ubije slon ili pas nego morski pas.



Nedavno rođena britanska djevojčica Autumn Brown imat će velikih problema kako zapamtiti vlastito puno ime koje se sastoji od prezimena 25 svjetskih boksačkih legendi. Naime, u skladu s bizarnom tradicijom njezine boksom opsjednute obitelji majka Maria Brown odlučila je svojoj kćeri dati 25 srednjih imena, sve po poznatim boksačkim prvacima. Kćerkino puno ime glasi: Autumn Sullivan Corbett Fitzsimmons Jeffries Hart Burns Johnson Willard Dempsey Tunney Schmeling Sharkey Carnera Baer Braddock Louis Charles Walcott Marciano Patterson Johansson Liston Clay Frazier Foreman Brown.
"Cijela stvar je nastala iz činjenice da su moji mama i tata zaluđeni boksom i imaju pomalo čudan osjećaj za humor", rekla je mama Maria Brown (33), koja također ima cijelu boksačku plejadu u svome imenu.
"Svoje sam cijelo ime uspjela zapamtiti kad sam imala deset godina", dodala je. "Nadam se da će Autumn znati našaliti sa svojim imenom. Meni ono nikada nije naškodilo", rekla je njezina majka.

♥ 22:50 ♥ komentari (9) ♥ printJoš neke zanimljivosti...

♥ Zašto štucamo??

Štucavica nastaje zbog nagle kontrakcije ošita, glavnog mišića odgovornog za disanje, koji se nalazi na dnu prsnog koša, neposredno iznad želuca.

Pri udisaju, pluća se šire jer se poveća obujam prsnog koša. Prsni koš se širi stezanjem ošita. Kad štucaš, ošite se iznenada trgne i potiskuje zrak u pluća. Istovremeno se glasnice naglo zatvaraju, pri čemu se zrak zaustavlja i čuje se zvuk štucanja.

Štucavica često nastane tijekom ili nakon jela jer su živci želuca povezani sa živcima dišnog sustava, no može nastati u bilo koje vrijeme.

♥ 22:40 ♥ komentari (0) ♥ printZašto štucamo??

srijeda, 04.07.2007. ♥

♥ Još jedan novi post....

Perma itsraživanjima jendog engleksog Sveuičlišta, poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom pšiu solva u nkeoj rijčei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje solvo bduu isparvno naipasni.
Osatatk mžoe btii skorz izmejšan, a da rijčei iapk bduu lkao čitljvie.
To se dogđaa sotga jer čvojek ne čtia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjieč ojdednom.


Učenici su duboko raspravljali o Lao Tseovoj izreci:
"Oni koji znaju ne govore:
Oni koji govore ne znaju."
Kad je k njima došao učitelj, pitali su ga što točno znače te riječi.
Učitelj im reče: "Tko od vas poznaje miris ruže?"
Svi su ga znali.
Potom im reče: "Izrecite ga riječima."
Svi su šutjeli.


U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:
- Kamen kada je bačen;
- Rijeć nakon sto je rečena;
- Mogučnost nakon sto je izgubljena;
- Vrijeme kada je prošlo;
- Ljubav za koju se NE BORI.

♥ 22:09 ♥ komentari (11) ♥ printJoš jedan novi post....

ponedjeljak, 02.07.2007. ♥

♥ Vrlo poučna priča...

Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zabije jedan u ogradu.
Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala. Tijekom slijedećih nekoliko mjeseci on je naučio kontrolirati svoj bijes i broj zabijenih čavala se smanjivao. Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zabijati čavle u ogradu.
Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije niti jedan čavao zabio u ogradu.
Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.
Otac mu je tada rekao:
Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje iz ograde isćupaj po jedan čavao.
Dani su prolazili i jednoga je dana dječak bio u stanju kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.
Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.
Tada mu je rekao:
Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikad neće biti ista.
Kada u bijesu kažes neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.
Možeš čovjeka ubosti nožem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju.
Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.

Prijatelji su zaista vrlo rijedak dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoju bol, imaju lijepe rijeći za tebe i uvijek im je srce otvoreno za tebe.

Kaži; TI SI MOJ PRIJATELJ I JA SAM TIME POČAŠĆEN.
Molim te, oprosti mi ako sam ikada napravio rupu na tvojoj ogradi.

Za kraj: Jedna lijepa stvar u prijateljstvu je spoznaja kome možeš povjeriti tajnu.
(Alessandro Manzoni)





♥ 18:07 ♥ komentari (8) ♥ printVrlo poučna priča...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.