leo news

23.06.2005., četvrtak

Dobro jutro tolerantni!

Split. Jutro. Bus.Četvorka. Linija Brda-HNK. Stanica ili bez griješke, postaja. Ulaz na prednja vrata. Pokaz ili kupovina karte kod vozača. Jedan po jedan-ljubazno, govori neobrijani vozač busa. Je, vraga. Tri na jednoga. Svi bi u isti čas na mala vrata. Boca rakije iz borše, što viri ,duboko se zabija u pozadinu prethodnog putnika. Drugi, osjeća na leđima košaru i punu "peticu" prsate vremešne gospođe. Meduza, a ne cata. "Čuje" se i miris, vlage.Ranoranioci. Kako će tek biti oko podne?
-Ajmo naprid... stoko* ...( *samo za sebe) -kaže vozač.-Kako ću kad mi vlajna ne da-žali se jedan sretnik koga od stolice, dijeli jedan korak i jedna korpulentna žena u crnom.- Kakav si žgoljav i da ti ona da, što bi s njom, jado. -Nu, vidi ga, on bi sija-dobacuje s kraja busa, mladić, ala Gobac.- A, što ti sereš mladac. Bolje bi bilo ovom Barbi da ustupiš mjesto. E, jado, Vlaju jedan, da se ja dižem svakom kao što je on, na što bih došao kad dođem u vaše godine. Nisam ja Papa da imam kotače umjesto nogu. Moram čuvati noge za starost. Ne diraj mi Papu, povika starac i posegnu za štapom. Nagli polazak busa, obori starca, pomaknu "peticu", boca rakije ispade iz borše...Miris rakije iz razbijene boce ispuni bus. Bauštelac, Bosanac sav opijen događajem, oglasi se; -Naspider još jednu. Eh da mi je još deset (ćevapa) u pola somuna...Bus "tolerantnih", nastavi ka svom krajnjem odredištu- HNK ( Hrvatsko Narodno Kazalište). Na redu je Splitsko ljeto.

- 17:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
leo news-vijesti-bectI/I-izvješća-haberi
tjedne
Leo news
Leo news, nekad ratne zidne novine svakodnevno objavljivane u Sarajevu od 92-95. napretkom tehnologije, zamijenit će ove elektronske ,Splitsko -Sarajevske.
Idemo dalje.
U svijetlu i bolju budućnost