šećer, jaja, brašno, turpija

26.03.2005., subota

Pamtim osjećaje po njihovim mirisima. Ne sjećam se, a znam, kao ti prokleti golubovi koji me prate, prate me i mirisi koje s njima povezujem.

Priču o golubovima više ne znam točno prenijeti, ne znam više ni koliko joj vjerujem. Priča upotrebljiva kao objašnjenje za česte pizdarije koje si ljudi rade, ponavlja mi se stalno. A ona kaže da su neki golubovi bili nekoć u nekom eksperimentu zatvoreni u kavezu i nasumično hranjeni. Zakon vjerojatnosti rekao da će se prije ili kasnije dogoditi da će pojedini golub imati sreću da nailazi na hranu u nekoj određenoj situaciji. Hodat će, rastezati jedno krilo, raztezati drugo krilo, češkati se nogicom ili nešto drugo od začudno brojnih fizičkih radnji koje golubovi rade.
(ovo će biti obrisano u nekoj rekaciji teksta: ne mogu ne spomenuti da ovo pišem na starom papiru, ali pero je posve novo, rabljeno ali izvrsno, pravo, profesionalno. pisanje odmah ide puno ugodnije:)
Dovoljno je da hranu dva puta za redom primi u trenu kada je činio jedan te isti pokret, proces krivog naučenja počinje. Vremenom, golub će, zaželi li se hrane, ponavljati onaj isti položaj u kojem se zatekao češće nego u drugima, a kada je primio hranu.
Miriši kiša, miriši mokar topao asfalt, miriši mi prašina ljeta moga grada, proizvod naglog proljeća i kiše koja moči a ne ispire prašinu ovih dana.
Golub uzalud čeka zagrljaj.

- 00:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Dnevnik (fiktivni) pritvorenika. Sadrži digresije u većim količinama. Ima eksplicitnog rječnika, ima podrivanja sustava. Nesklonima skepsi ne bih preporučio čitanje, kao ni onima koji nemaju strpljenja i naviku čitanja.
Oni koji čitaju nešto se umoljavaju da pitanja koja im padaju na pamet ostavljaju u komentarima. Ovo je dosta ozbiljan "projekt" i treba mi povratna informacija o dijelovima u kojima sam zabrijao do nerazumljivosti.

GoogleLinkovi

Thesaurus:
Entry Word: ledger
Function: noun
Text: Synonyms TOMBSTONE, footstone, grave marker, gravestone, headstone, monument

Dictionary:
Main Entry: led·ger
Pronunciation: 'le-j&r
Function: noun
Etymology: Middle English legger, probably from leyen, leggen to lay
1 : a book containing accounts to which debits and credits are posted from books of original entry
2 : a horizontal timber secured to the uprights of scaffolding to support the putlog