šećer, jaja, brašno, turpija

15.01.2005., subota

Debeli, objektivno u govnima do grla, nije nervozniji nego ja. Privikavanje traje dvije godine, režim mu je labav i čeka drugostupanjsko suđenje. Novi je sudac i sudnica, ostalo mu je sve poznato. Cane je po službenoj dužnosti i ne brine ga koliko on košta. Ne trudi se otići u neki zatvor, kaže da mu ovo najbolje odgovara, a i misli da neće ostati do kraja. Nada se da će mu smanjiti kaznu u zadnji tren na neke dvije godine najviše, i da će dobiti povrat novaca od države. Lud je, to se zbiva samo u američkim filmovima, možda i u Skandinaviji.

Stao sam na pogrešan kamen, možda. Otvorio sam prolom jadanja na pokojnicu. Ne izmišlja li previše, stara je zaista zaslužila da ju se skrati za glavu. On to ne govori, ali ja posredno zaključujem da je bila dominanta među tri sestre, tatina miljenica i frustrirana zbog nečega već. Ne opisuje ju fizički, pa si ne mogu predočiti kako i zbog čega bi bila takva, a vjerujem da bi moglo biti nešto jednostavno. Tko će ga znat', možda je jednom neki tren zastala na trci po brdima i vinogradima, bila dobro izrugana i ostatak života provela u kinjenju svega.

Naslijedila je cijelo imanje. Otac je sastavio oporuku, ili «Testament», kako je Debeli govorio. Manje bi me to čudilo da se dogodilo u Šokaca, a možda Mađari imaju takav običaj? Svejedno, stara je praktički bila vlasnica dvije kuće i nije dopuštala Debelom nadozidavati sebi sobičak u dvorištu. Molio ju je, a umjesto odbijanja dobivao pogrde i psovke, dijelom na mađarskom koji nije razumio, ali prikladan je za psovanje. Nije znao što mu psuje, samo je nejasno razaznavao da su to kletve kakve naš jezik ne pozna. I stara je baba posezala za mađarskim samo onda, kada je imala potrebu za neuobičajenim kletvama. Čest slučaj.
- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Dnevnik (fiktivni) pritvorenika. Sadrži digresije u većim količinama. Ima eksplicitnog rječnika, ima podrivanja sustava. Nesklonima skepsi ne bih preporučio čitanje, kao ni onima koji nemaju strpljenja i naviku čitanja.
Oni koji čitaju nešto se umoljavaju da pitanja koja im padaju na pamet ostavljaju u komentarima. Ovo je dosta ozbiljan "projekt" i treba mi povratna informacija o dijelovima u kojima sam zabrijao do nerazumljivosti.









Google















Linkovi

Thesaurus:
Entry Word: ledger
Function: noun
Text: Synonyms TOMBSTONE, footstone, grave marker, gravestone, headstone, monument

Dictionary:
Main Entry: led·ger
Pronunciation: 'le-j&r
Function: noun
Etymology: Middle English legger, probably from leyen, leggen to lay
1 : a book containing accounts to which debits and credits are posted from books of original entry
2 : a horizontal timber secured to the uprights of scaffolding to support the putlog