Lazanje Plemeniti Drugi

četvrtak, 10.08.2006.

Plati pa pišaj

Iritira me ko iritacija anusa nakon dobrog analnog seksa jedna stvar koju ne mogu preboliti. To su zapravo dvije stvari. Prva je plaćanje wc-a. Nema ništa gore na svijetu, čak ni ručak kod punice nije gori od osječaja da si nekome dao 2kn za pišanje. Cifra je nebitna...bitan je sami čin davanja kovanice koja iam protuvrijednost u bilokojoj valuti da bi obavio osnovnu tjelesnu funkciju.

Zakon kaze da ako ne postoji alternativni pravac ili veza da se ne smije naplačivati cestarina. Iz tog razloga ako na krčkom mostu pobjegnete s naplate policajac vam ne piše kaznu nego vas samo vrati na naplatu. Bit toga je da bi ako se naplačuje wc da bi morao pokraj postojati grm za pišanje. Ili bar jama za čučavac i tome slično.

Ekonomski gledano, taj wc je trebalo sagraditi, treba ga održavati što znači da se mora davati nekome plaćad a se to izvrši. No recimo, ako ugostiteljski bojekt ima wc i napalćuje ga, onda mora sniziti cijenu kave i pića za odgovarajući iznos za koliko je inače to uračunato u cijenu. Ako benzinska postaja ima wc koji naplačuje onda slobodno može sve cijene u mnarketu ili caffe baru sniziti za odgovarajući iznos za koliko je ukalkurana cijena gradnje i održavanja sanitarnog čvora, kojeg, po zakonu MORA! imati. Pa kad se već mora zašto nebi to bar 2 puta naplatili.

Javni wc-i....divota...njih gradi grad...gradu se plaća porez i prirez kao i naknada za razvoj grada (ili tako slično se tome zove) iz koje bi se trebala financirati gradnja i održavanje. No, pa kad već možemo, zašto nebi to opet naplatili. Nema smisla da idem u dubinu neopravdanosti toga. Osječaj plaćanja za pišanje mi se ne svidja kao takav..no, murphy ne spava...i od najgorega ima gore.

PARKING! Ta grozota kapitalističnog društva koja ima pravno izrazito neopravdanu pozadinu ali je toliko ustaljena i jaka dase ne može iskorijeniti.

Naime, grad sagradi parking...od novaca koje naravno građani daju kroz poreze prireze i nakandu za izgradnju grada. E sad...grad...mudrica mala, to što bi trebalo biti javna površina, da u koncesiju zagrebparkingu koji je firma u vlasnistvu grada. Tako Zgrebparking, firma koja ima praktički 100% naplatu svojih kazni zbog iznimne zakonske zaštičenosti kao i pravne službe na koj se samo pozavidjeti može, naplačuje masno vrijeme provedeno na njemu ljudima koji su između ostaloga platili izgradnju tog parkinga. I očito im jako dobro ide.

Mah, da se ne nervirate, malo disko hit: http://www.youtube.com/watch?v=TNZJOix6XbE

pozdrav posjetitelju br 5000.
Playin: Axwell & Sebastian Ingrosso - Together.mp3 (mrak stvar btw)

- 13:06 - Jesu ti dobre lazanje? (14) - Stavi na drugi tanjur - Spremi za kasnije