28.02.2005., ponedjeljak

Forcelogoff – logon

Ograničite userima korištenje računala
Ukoliko imate administratorske ovlasti možete ograničiti userima vremenski kada mogu koristiti računalo. Ovo je idealno za roditelje pa pripazite ukoliko to niste. Onome kome želite ograničiti korištenje računala kreirajte odvojeni korisnički račun. U Command Prompt dovoljno je upisati "net user ime / vrijeme: dane , logon- logoff" bez navodnika pa evo nekoliko primjera.
Za početak upišite " net user ime" bez navodnika i Enter.
1 – "net user Ivan /time:M-SU,08:00-17:00"
2 – "net user Maria /time:M-F,8am-5pm"
3 – "net user Marko /time:M,4am-5pm;TH,1pm-3pm;W-F,8:00-17:00"
4 – "net user Ivana /time:all" – može uvijek
5 – "net accounts/time:all" – accounts se odnosi na sve usere
6 – "net user Ivan/forcelogoff:5" – gašenje 5 min po isteku vremena
Pod 1. useru Ivanu ograničeno cijeli tjedan (Monday – Sunday) logiranje od 08:00 do 17:00 dok je pod 3. user Marko za svaki dan drugačije vrijeme. Forcelogoff se koristi za gašenje računala po isteku zadanog vremena.

- 14:08 - Komentari (10) - Isprintaj - #

22.02.2005., utorak

Tv Out

Spajanje grafičke kartice sa TV-om
Prvenstveno grafička kartica mora imati Tv out izlaz. Dobro objašnjenje možete pronaći OVDJE. Potreban je S-video kabel ako nemate na tv-u ulaz za S-video onda morate kupiti Scart adapter sa S-video ulazom. Skinite posljednje drivere za grafičku karticu i podesite Display postavku na Clone "Analog Display + TV". Dalje možete namjestiti pa potrebi npr. za Nvidia jedna od važnijih stvari je Overlay Settings kojeg možete naći desni klik na Nvidia Settings u system tray-u pa pod Color Correction gdje namjestite "Apply color changes to:" stavite na "Overlay/VMR" s tim ćete prilikom pokretanja filma dobiti sliku preko cijelog Tv-a. Većinu informacije koje vas zanimaju možete pronaći na gore postavljenom linku.

- 19:40 - Komentari (11) - Isprintaj - #

17.02.2005., četvrtak

Nero Font

Namjestite u Neru hrvatska slova
Ukoliko u Neru kada pokušate pržiti neke slike ili neke druge filove koji imaju u imenu hrvatska slova poput š,č,ć,đ,ž prijavi error zbog toga što u svom default fontu ne podržava hrvatska slova. Da bi postavili hrvatski font uradite slijedeće: u Neru kliknite na File – Preferences – Language. Tu kliknite na Browse i pod "Script:" namjestite na Central European. Potvrdite na Ok – Apply – Ok i testirajte.

- 20:06 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.02.2005., srijeda

AutoPlay

Namjestite ili isključite AutoPlay
Osnovne opcije za AutoPlay se nalaze: desni klik na optički uređaj odaberite Properties – AutoPlay. Ukoliko želite da vas pita kojim programom da otvorite medij selektirajte "Prompt me each time to choose an action" ili ukoliko želite uvijek određenim programom selektirajte "Select an action to perform" i odaberite. Ukoliko želite u potpunosti isključiti Autoplay otvorite Run (Win+R) i upišite "gpedit.msc" bez navodnika. Pratite Computer Configuration - Administrative Templates – System. Tu pronađite ključ "Turn off AutoPlay". Dva puta kliknite na njega i postavite na Enable

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2005., nedjelja

Event Viewer

Pogledajte Error Description
Ukoliko su vam System ili neka Aplikacija prijavili Error a pritisnuli ste ok prije nego što ste razumjeli problem možete ga ponovo pročitati. Ponekad se u System-u događaju sitni problemi ili upozorenja koji vam se ne prijavljuju. Ukoliko želite vidjeti sve Error-e i upozorenja koja se odnose na vaše računalo u Start – Run upišite "eventvwr" i pod Application i System pogledajte sve informacije i nastojite otkloniti probleme. Event Viewer možete pozvati i u sklopu Component Services tako da u Run upišete "dcomcnfg".

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2005., subota

History

Brži pristup stranicama iz povijesti
History folder sadržava linkove stranica koje ste posjetili ,po standardnim opcijama ,u zadnjih 20 dana. Ukoliko želite regulirati koliko dana da vam čuva posječene stranice otvorite Internet Options pa pod General na dnu History "Day to keep pages in history:" odredite dane. Stranicama koje ste posjetili možete pristupiti i preko Run-a. Otvorite Run (Win +R) i upišite Http i prikazati će vam sve web linkove koje ste posjetili. Pogodno je za traženje stranice koju ste nedavno posjetili a ne možete se sjetiti adrese.

- 19:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.02.2005., petak

Mouse Wheel

2 korisne funkcije u Internet Exploreru
Mouse Wheel odnosno kotačić na mišu osim poznate Scrool funkcije unutar Internet Explorera ima još mogućnosti. Kliknite kotačić miša negdje na stranicu i polako udaljavajte miš od središnje točke koju ste kliknuli. Ukoliko vam je na nekoj stranici font nečitljiv koristite Ctrl i kotačić za povećavanje veličine fonta na stranici. Kada namjestite veličinu fonta Internet Explorer će je zapamtiti i koristiti na svim idućim stranicama.

- 19:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

10.02.2005., četvrtak

Java

Provjerite dali je instalirana
Java je programski jezik namijenjen za izradu multimedijalnih aplikacija. Za pregled takvih sadržaja morate imati instaliranu Javu. Instalirati je možete ovdje, automatski će vam detektirati dali imate instaliranu i pokrenuti instalaciju ukoliko je potrebno. Na računalu provjeru možete napraviti na sljedeće načine: provjerite dali se u Control Panelu nalazi applet Java. U Command Prompt upišite "jview" ako kao rezultat dobijete grešku nije uredno instalirana. Internet Options – Advanced provjerite pod "Java(Sun)" dali je uključeno "Use JRE….".

- 19:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

09.02.2005., srijeda

Stationery

Ukrasite E-mail – Outlook Express
Outlook Express nudi vam mogućnost kreiranja maštovitih pozadina Mail-ova. Ta mogućnost se naziva Stationery što je u stvari html predložak koji se jednostavno izrađuje uz pomoć Wizard-a. Kreirajte novi Mail i odaberite Format – Apply Stationery ,pogledajte ponuđene a ukoliko želite izraditi vaš Stationery kliknite na More Stationery i, odaberite Create New i jednostavno pratite Wizard. Ukoliko u svakom Mail-u želite koristiti Stationery u Outlook Express-u kliknite Tools – Options – Compose i pod "Stationery" i odaberite koji želite.

- 19:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.02.2005., utorak

Čestitka

Srdačna čestitka Toniju P. iz Zadra koji je osvojio Bugovu majicu u Bugu veljača /2005 kao "Gostujući Trik" sa postom "Shut Down" kojeg možete pronaći na ovom blogu – vrhunski Copy/Paste Geek.
- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Private Characters Editor

Izradite privatni Character
Unutar Windowsa postoji skriveni alat za izradu privatnih Character-a. Private Character Editor možete pozvati tako da u Start – Run upišete "eudecedit". Odaberite bilo koje prazno mjesto i pritisnite Ok. Nacrtajte Character i pritisnite Ctrl + S odnosno Save Character. Character koji ste izradili i sačuvali nalazi se u Character Map pod "All Fonts (Private Characters)".Character Map možete pozvati tako da u Start – Run upišete "charmap" ili pratite put Start – All Programs – Accessories – System Tools. Privatni Character jednostavno selektirajte – copy i koristite u vašim dokumentima. Dakle dok pišete neki dokument ukoliko imate potrebu za nekim Character-om izradite ga na ovaj način i jednostavno unesite u dio texta koji pišete.

- 19:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.02.2005., ponedjeljak

Navodnici – Office XP

Riješite se «» navodnika
Ukoliko vam u Wordu prilikom stavljanja navodnika sa Shift + 2 prikaže «» ovakve navodnike to je zato što ove "" navodnike zamjenjuje sa "pametnima". Postupak ispravljanja tih navodnika za Office HR: Oblikovanje – Samooblikovanje – Mogućnosti – Samooblikovanje za vrijeme upisa . Pod "Za vrijeme upisa" isključite "Ravne navodnike"- -"Pametnim navodnicima". Tko je "pametan", a tko "glup" prosudite sami.

- 18:34 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.02.2005., nedjelja

FIXBOOT

Popravak oštećenog Boot Sector-a
Ukoliko vam se dogodi da vam je oštećen Boot Sector i imate nepravilnosti pri podizanju Windowsa evo na koji način možete obnoviti Boot Sector: Pokrenite Boot sa Windows CD-a kao da započinjete reinstalaciju Windowsa i na prvom pitanju gdje se pojavljuje "Install Windows XP" i "Repair a Windows XP installation" odaberite "Repair a Windows XP installation". Na prvom pitanju selektirajte brojevima 1 ili 2 mjesto gdje su vam instalirani Windowsi, zatim vam pita Administrator password kojeg upišete i pojaviti će se C:Windows tu upišite FIXBOOT za trenutak će vas obavijestiti da je kopirao novi Boot Sector, upišite EXIT da izađete i restartajte računalo.

- 16:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

05.02.2005., subota

Hibernate

Omogućite Hibernaciju
Hibernacija je postupak gašenja računala pri čemu sačuva sve informacije na računalu u trenutku kada ste ga poslali u hibernaciju. Drugim riječima ukoliko nešto radite na računalu ugasite ga na Hibernate u sljedećem uključivanju računala možete nastaviti gdje ste stali. Hibernacija nije podstavljena po "Default" pa je potrebno uključiti što možete napraviti u Control Panelu pod Power Options – Hibernate uključite " Enable hibernation". Prilikom gašenja računala u prozoru "Turn off computer Windows" na tipkovnici pritisnite tipku Shift i prislonite kursor miša na Stand By i pojaviti će se Hibernate – Testirajte.

- 19:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.02.2005., petak

Shortcut Strjelice

Izbrišite strjelice na Shortcut-ima
Iako to možete napraviti sa bezbrojnim Tweak alatima koji su danas dostupni na web-u evo kako se strjelice na shortcut-ima brišu ručno. Dakle ukoliko želite na desktopu shortcut ikonicama ukloniti strjelicu koja je karakteristična za shortcut u Start - Run upišite "Regedit" i pronađite ključ:
HKEY_CLASSES_ROOTlnkfileIsShortcut
HKEY_CLASSES_ROOTpiffileIsShortcut

U ova dva ključa izbrišite vrijednost "IsShortcut" i restartajte računalo.

- 20:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.02.2005., srijeda

Instalacija Internet Explorera

Reinstalirajte oštećeni IE
Uslijed mnogobrojnih spywarea i redilera u IE se znaju pojaviti rupe koje dovode do slabije funkcionalnosti. Prvenstveno pokušajte popravak sa SFC/scannow unutar Command Prompta.
Ukoliko pokušate pokrenuti novi setup za IE odbiti će ga s objašnjenjem da je već instaliran.
Kako bi ponovo mogli pokrenuti setup za IE napravite malu korekciju u Registryu. U Run upišite "regedit" i pratite ključ HKEY_LOCAL_MACHINE – SOFTWARE – Microsoft – Active Setup – Installed Components tu pronađite key {89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383} ključu" IsInstalled" Value data iz 1 promijenite u 0 pritisnite F5 i možete reinstalirati IE. U koliko želite reinstalirati i Outlook na istom mjestu ključu {44BBA840-CC51-11CF-AAFA-00AA00B6015C}učinite istu stvar kao u prethodnom ključu.

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2005., utorak

System Restore

Pomoćnik u nevolji
Sa System Restore možete vratiti system u prijašnje vrijeme kada je računalo najbolje radilo.
Ukoliko radite neke opasnije zahvate na računalu dobro je da prije napravite Restore Point na koji se ukoliko nešto pođe naopako možete vratiti. System Restore možete pronaći pod Start – All Programs – Accessories – System Tools .Ukoliko želite izbrisati sve sadašnje Restore Points unutar System Restora učinite sljedeće: Desni klik na ikonicu My Computer na desktopu i odaberite Properties – System Restore zatim uključite " Turn off System Restore on all drives" kliknite Apply i potvrdite da želite izbrisati sve sadašnje Restore Points zatim restartajte računalo i na isti način uključite System Restore.

- 00:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Add/Remove Programs

Ukoliko ste unistalirali neki program a on se i dalje nalazi u Add/Remove
To se obično događa prilikom nepravilne uninstalacije na bilo koji način prvenstveno ručno brisanje iz Program Files foldera. Antivirusni programi se u pravilu uninstaliraju ponovnim pokretanjem Setupa. Ukoliko ste sigurni da ste u potpunosti izbrisali program a on se ipak nalazi u Add/Remove Programs boxu možete ga ručno izbrisati u Run upišite "regedit" i pratite ključ HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall - tu izbrišite program koji ne želite da se pojavljuje u Add/Remove Programs.

- 00:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ICQ Sound

Isključite zvukove koji vam smetaju
Ukoliko koristite ICQ program za instant messaging, novu verziju možete skinuti na www.icq.com , poznati su vam svi zvukovi koje proizvodi. Ukoliko vam neki zvuk smeta primjerice legendarno ku-ku kada primate poruku jednostavno ga možete isključiti. Kliknite ma Main – Preferences zatim u lijevom izborniku odaberite History, Alerts & Sound – Sound. Pod " Sound Schemes" možete odabrati " No Sound" čime ste isključili sve zvukove na ICQ-u ili odabrati " My Settings" potom u gornjoj listi svih zvukova kliknete na zvuk koji želite isključiti i odaberete Disable – ku-ku je " Incoming Message ".

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

All Programs

Jednostavno editiranje Start – All Programs menu-a
Želite li izbrisati ili dodati folder ili shortcut u Start – All Programs menu to možete jednostavno napraviti desnim klikom na Start. Odaberete li Open All User biti će vam prikazani folderi i shortcuti koji se u All Program nalaze iznad Separator lina i vidljivi su svim Userima na računalu, jednostavno možete dodati folder ili shortcut. Desni klik na start i odaberete Explore All User pod Start Menu kliknite na Programs to su programi koji se nalaze ispod Separator lina ,također jednostavno dodajte folder ili shortcut ukoliko želite

- 00:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Blog je skraćenica od engleske riječi weblog, što u doslovnom prijevodu znači mrežni dnevnik.

Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Ve-mil
Hgspot
Nabava

Vidi
PC chip
Bug

XaliasX
Soz Appz

Bandwidth Metar


Copyright © 2004 Last Caress

   Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Croatia License.



Ukoliko koristite savjete i trikove sa ove stranice za daljnja objavljivanja obavezno navedite izvor.







127-441-485












Free Web Counter








TRENUTNO . ONLINE












Crack&Serial search by Last Caress













CRACKS.AM Smart Search










GEEK













Google Page Rank

Direct X – koja verzija ?

Driverquery

Firewall

Outlook Express - Attachment - mrtav ??

SFC (system file check)

Address Book


Fontovi

Send Error Report

Screen Saver

PrtScr ( Print Screen )

Image Resize 200x150

Recycle Bin

Adobe Acrobat Reader

FTP ( File Transfer Protocol )

Kratice tipkom Win

Messenger

Move To

Network Diagnostics

Temporary Internet Files

Extenzije

Tweak UI

Lyrics dodatak za Winamp

Start Up

IE Title Text

Startup Disk

Scroll Programs

BSPlayer Autorun

Move To i Copy To

Time & Date

No To All

Shut Down

Kratice u Internet Exploreru

Control Panel Applets

Capslock, Numlock, Scroll Lock

Floppy, CD Drive Boot

Quick Launch

Colors

Lista_mp3.txt

Logon Wallpaper Win XP

MMS

Shutdown/Restart

Send To



DVD Shrink

Activate Windows XP

QoS (Quality of Service)

Task Manager

DivX Bitrate Calculator

Album Cover

Search hidden files and folders

Rename

Shutdown Timer

Automatski logon

Printanje direktorija

Nero Wave Editor

Pin to Start Menu

On-Screen Keyboard

NTBackup Utility

Zip Folder

Package

PIO Only – DMA

Autorun.inf

My Computer Information

Desktop Icon Transparent

Wallpaper lock

IP

Ping

Display As A Menu

Remove files Immediately

All Programs

Add/Remove Programs

ICQ Sound

System Restore

Instalacija Internet Explorera

Shortcut Strjelice

Hibernate

FIXBOOT

Navodnici – Office XP

Private Characters Editor

Stationery

Java

Mouse Wheel

History

Event Viewer

AutoPlay

Nero Font

Tv Out

Forcelogoff – logon

Windows Picture And Fax Viewer

News Grupe

AutoPlay Fix

Firewall Ports

Hibernate Shortcut

Windows Font Viewer

Batch

Driverquery

Tasklist

File Recovery

Bad Sectors

ISO

Security Check

Codeci

Desktop Cleanup

ICQ/MSN

Regedit Problem

Show/Hide Recycle Bin

Modem - Init string

OE Croatian (ISO 8859-2)

Folder Background