Doniraj mi organ, ajde budi drug


Gradom niču posteri koji pozivaju zainteresirane na svetu dužnost doniranja dijelova tijela. Pogledajmo što gusari o tome misle.



FAQ 'Gusari & Doniranje organa'

P: Kakav stav zauzimaju gusari prema doniranju organa?
O: Doniranje organa je izrazito opasan i kranje kretenski poduhvat. Besmisleno je nekome prepustiti svoj organ i gusar to nerado čini. Doniranje organa rezultira zamjenom istih drvenim ili metalnim protezama, što povećava trošak života i znatno osirumašuje ionako nikakav društveni život gusara.
Gusar ne donira organe osim u iznimnim slučajevima uličnih tučnjava, žestokog udara topovskih kugli u slabine ili udove; također, tetoviranjem na mjestu na kojem sam se ja tetovirao, neprestanim diranjem inficirane kožice na penisu (kurcu) – to nema veze sa mnom - i neopreznim guranjem ruke u guzice određenih vrste životinja i/ili ljudi. Doniranje organa smanjuje vjerojatnost daljnjeg opstanka gusara kao jedinke i zato se isti postupak nipošto ne preporuča. Gusar ne donira ni novac ni organe. Gusar donira spolne bolesti.

P: Zašto je doniranje organa loše?
O: Doniranje organa loše je zbog nedostatka istih u organizmu donatora. Bog je čovjeka stvorio precizno poput kakvog vibratoratora (obrtnika koji izrađuje vibratore). Svaki čovjek je zasebni stroj, mehanizam koji djeluje prema božjim zakonima. Ukoliko se pojedincu naprimjer desi tzv. brutalno pijanstvo te mu uslijed otrovanja alkoholom otpadne ruka, oko ili neka druga ruka, stroj se kvari poput prepuknutog vibratora koji tužno bruji na prazno i čovjek tada više nije zdrava i potpuna jedinka. Oštećena osoba postaje društvena nakaza - drugim riječima gusar. Ipak, gusar ne bi trebao težiti daljnjem osakaćivanju osim u posebnim prigodama kao što su krstitke, vjenčanja, pank koncerti i subote navečer.

P: Koja je razlika između gusara i invalida?
O: Invalidi imaju besplatna parkirna mjesta, ali gusari uglavnom dobivaju pičke.

P: Kako se zaštititi od doniranja organa?
O: Vrlo jednostavno – izbjegavajte sukobe s drugim gusarima, vojnim i paramedicinskim osobljem, nasmrt pijanim životinjama, zaraženim kurvama ili pticama, starim pederima; kontakte sa bijelim kitovima, mišomorom i studentskom menzom; nadalje, Biz'zove tulume i zanimljive rupe u javnim WC-ima. I ne nasjedajte na priče o Teletubbiesima i sigurnom seksu.


P: Zašto donirati organ?
O: Vrlo dobro pitanje. Još bolje je 'zašto ne donirati organ?'. Odgovor je krajnje jednostavan i sasvim banalan i zato ćemo ga ovdje preskočiti. Ne zato što nemamo argumentirani odgovor nego zato što je on tako jednostavan i samorazumljiv. I točka!

P: Da li je seks doniranje organa?
O: Seks i jest i nije doniranje organa. Uglavnom nije, ali ponekad - nažalost, on to zna biti. Seks može biti doniranje organa ukoliko ste izrazito bolesna osoba. A kad kažem bolesna ne mislim na 'gripu' nego na 'Jegulju'.

P: Da li su stidne uši organ?
O: Stidne uši nisu organ iako se mogu u njega pretvoriti ukoliko ih ne odstranite u prvih dvadeset do trideset godina nakon inicijalnog inficiranja.

P: Da li zečevi u crtićima imaju stidne uši?
O: Ne, zečevi u crtićima imaju samo 'uši'. Razlika je golema. Stidne uši ima vaša majka.

P: Da li su žene organi?
O: Žene nisu organi. Ljudska se ženka često brka za organ zato što za ženu možemo reći da je ona 'jednoorgansko biće', tj. ima samo jedan organ. Taj organ biolozi nazivaju pička, a isti je spominjan još i u Epu o Gilgamešu što dokazuje mudrost i pronicljivost naroda starine.

P: Da li je Jegulja peder?
O: Jegulja jest peder. Dapače, on je peder-peder.

P: Da li je dobar katolik donator organa?
O: Pogledaj pod 'Da li je seks doniranje organa?'
(Napomena: Dobar katolik se ne seksa... osim ako nije svećenik.)

P: Tko pije, a tko plaća?
O: Gusar pije, a zdravstveno osiguranje plaća

P: Da li sve ovo ima ikakvog smisla?
O: Nema. Iako ponekad smisao nalazimo u najstupidnijim stvarima (kao npr. Proust, Jehovini svjedoci ili fanovi KISS-a), ovo zaista nema smisla.



Arsen Lupin





Cpt. Blackadder
Kapetan s onoga svijeta