Call of Joke

Prije dva tjedna, u vrijeme kad je Svijet bio mlad, a pederi nisu šetali ulicama grada, Rodjo, Biz' 'The Scarlet Pimp' i ja odlučilo smo se opiti u parkiću iz HAZU-a. Ništa nije posebno ni čudno s tim, takve stvari su kod nas česta pojava. Ipak, kobno miješanje votke, pelinkovca i sirupa protiv kašlja te ispijanje tog gorkog-slatkog otrova rezultiralo je povoljnim kozmičkim trenutkom u kojem su se zvijezde posložile u nemoguće fantastične konstelacije, Zemlja ostala zakočena u svojoj putanji, a bogovi s visina usmjerili svoje stroge poglede u parkić usred centra Zagreba, u trošnu drvenu, majstorski zahračkanu klupicu na kojoj su sjedila tri gusara. Svjetlost punog mjeseca spustila se na njihova junačka čela, a istočni je povjetarac u njihove dlakave nosnice nosio snažan vonj obližnje pijane skitnice. U tom nadnaravnom trenutku mistične izgubljenosti u skrivenim dubinama univerzuma i uzvišenom momentu nadljudskog uvida u tajnu svijeta i svega postojanja (uff...), Biz' je provalio najveću glupost koju je ljudski rod ikada izmislio...

Svijet je zastao na trenutak. Mjesec je izgubio svoj zavodljivi blijedi sjaj. Oganj zvijezdanog neba se ugasio tako bezobrazno tiho i nepovratno kao da je opet redukcija struje u mojoj zgradi. Anđeli su izgubili svoja pufasta krila, a Zdravko Škender je prohodao...
A onda je počeo smijeh i Priroda se probudila. Smijala su se sva božja bića, od najednostavnije amebe do savršenog Mene.
Smijali smo se i Rodjo i ja sve dok nam nisu otpale glave, a onda smo se smijali rukama i nogama. Biz je samo šutio i buljio u pod pred sebe, u praznu bocu votke, iscrpljen i izgubljen u gluposti koju je izrekao.
Nije stigao tiho odjeknuti ni jedan jedini otkucaj srca, a njegovu smo 'foru' proglasili najboljom forom na svijetu. A ona to, vjerujte mi, i jest.

Dva su duga tjedna prošla otada, a fora je iščezla iz naših sjećanja u roku nekoliko sati. Mislili smo da će nam se dosad vratiti u kakvoj halucinogenim sredstvom uzrokovanoj ekstazi ili mokrom snu, ali kurva nas je odlučila napustiti zajedno s osjećajem gađenja uzrokovanog miješanjem votke, pelinkovca.i sirupa protiv kašlja...
Ipak, sasvim smo sigurni da je to najbolja fora na svijetu. Ikad... Definitivno najbolja... Da...
Bila je toliko jebeno smiješna da bi ste poželjeli biti ondje s nama kada ju je Biz' izrekao i otkinuti si glavu zubima od smijanja.

Napominjem da OVO nije ta fora već samo posveta istoj kako ne bi bila zaboravljena i kako bi služila na čast ovoj posadi i svim narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Zbogom najbolja foro na svijetu, zauvijek ćeš nam grijati guzice i srca!


Cpt. Black Adder
nemam snage... zaista nemam... muzika je utihnula onog trenutka kada je 'fora' bila nepovratno izgubljena. AVAJ!