Whassup!

American Idiot

Imati Amerikanca na tulumu isto je kao imati Amerikanca na Bliskom istoku...
Nema se što puno pisati, slike govore za sebe, naš je 'american exchange pirate' definitivno opasan po živote ostalih članova posade te se svečanim dekretom kapetana dne 18.09.2005. prisilno udaljuje s mjesta pomoćnog topnika na gusarskom bojnom brodu PMS Lady Anerol. Isti će se odsada baviti nevažnim aktivnostima tradicionalno pripisivanim teglećim životinjama. Ipak, kako bi shvatili težinu problema i moje motive za provođenje ovakvog disciplinskog postupka, dužnost mi je obrazložiti Rodjine aktivnosti prošle večeri.
Pristojan momak

'American exchange pirate', u daljnjem tekstu 'Rodjo', proglašen je nesposobnim za obavljanje dužnosti topnika... zapravo bilo kakvih dužnosti, od strane dva nezavisna kvazi-stručnjaka – Snjeguljice i kapetana Black Addera.

Početak

Rodjo je, prije no što je večer i počela, opasno ugrozio živote članova male ekspedicije koja se zaputila u Bilu po cugu i... ah... hranu (koju smo nakraju odlučili ne kupiti rukovodeći se 'Kapetanovim ukazom o nepotrebnosti hrane na pijankama i ostalim oblicima gusarskih okupljanja' iz 2004.g.). Vozeći se u njegovom ogromnom 'američkom mercedesu', širokom 3 metra i dugom jedno 100... tisuća metara, napravio je sranje uključujući se na rotor, pritom izvodeći akrobacije kakvih bi se posramio i Ben Hur ili štajaznam... napušeno shizofrenično dijete s epilepsijom... koje ima 5 nogu. Putem smo morali izbjegavati dugu ruku zakona jerbo je Rodjo, utrkujući se s nekim drugim mercedesom, projurio pokraj policijskih kola... tipično. Držeći se svim snagama za sjedala i očekujući da napokon dođemo do te jebene Bile, Rodjo nam je kratio vrijeme pričajući legende o njegovim iskustvima u američkom 'drag racingu' i svim sranjima koja uz to dolaze. Priče su bile vrlo poučne, a najzanimljivija stvar koju smo naučili jest da američki klinac može kupiti oružje i dobiti vozačku dozvolu (sve što je potrebno za dobar street race) s 16 godina, a tek s 21 može kupiti alkohol. Jebena nacija... Ipak, ovo s alkoholom mi se čini malo kao pretjerivanje. No hhanyway, došli smo do Bile, živi i zdravi, ja sam si kupio dosta Coca-Cole, ostali su uzeli pelinkovac, brandy i pivo. Kod Biz'za smo imali nešto cuge i nismo željeli kupovati ekstra misleći da će nam biti sasvim dovoljno. U kobnom trenutku ovog tuluma, kada Rodjo pokazuje svoje pravo lice, pokazat će se da smo bili u krivu... jakoooo u krivu.
Na povratku iz Bile, kapetan je privatnim brodom... ermm...čamcem... zapravo starim gumenjakom otišao po Snjeguljicu. Impresioniran njezinim izgledom fatalne pankerice nasukao je, pri sidrenju, dotično plovilo na rubni kamen oštetivši limariju desne strane gumenjaka... a kad kažem limariju mislim gumenariju... valjda.

Po povratku, Snjeguljica i ja smo zatekli družinu u stanju visoke opijenosti, tzv. 'prvom alkoholnom valu'. Admiral samo što nije bio na stolu, govorkalo se o puštanju narodnjaka, a gusari su se smijuljili glupavo poput voditeljica na MTV-u. Rodjo je već u ovoj početnoj fazi pokazivao neke od razvojnih faza kretenizma, ali kapetan je odlučio ignorirati sve simptome, ne želeći demoralizirati vidno veselu posadu. Rodjo je tijekom večeri, zbog nedostatka discipline i motorike uslijed opijenosti, uspio usrati zid potpalublja dragocjenim sokom Coca-Cole (kao da mi je krv prolio!), razbiti nekoliko čaša i pritom napraviti kapitalnu budalu od sebe. Admiral Pauss pokušavao mu je parirati bacajući, ničim izazvan, oveću ukrasnu zdjelu na pod i lomeći nekoliko čaša. Dotična zdjela se naravno razbila na pun kurac komadića, a koji su se tijekom večeri pojavljivali na bosim stopalima članova posade izazivajući obilato krvarenje, a kod nekih sepsu i, konsekventno, smrt. Već je nakon nekoliko sati nakon početka tuluma parket bio natopljen kolom, brendijem, pelinkovcem, pivom, pišakom, krvlju i nečim tamno žutim... možda žući.
Incident večeri bio je neprimjetan odlazak brodskog kuhara Quicksilvera s broda. Nekontroliran i pod utjecajem snažnih alkoholnih halucinacija, u obližnjoj je luci dotični mornar uništio nekoliko prometnih znakova, kontejnera i jedan nogometni gol. Trojica mornara, Yaarni, Biz'zare i moi, bila su potrebna da sputaju divlju životinju u koju se Quick pretvorio. Nastojeći mu pucati u noge, pogodili smo ga u neke vitalne dijelove tijela, tako da je naš kuhar bio prisiljen ostatak večeri odležati na krevetu uz osobnu njegovateljicu Bloody Rose.

No, vratimo se na Rodju... Frik je bio toliko pijan da smo ga po povratku na brod zatekli kako se pracaka na podu poput delfina bez glave, gurajući ruke u svaku rupu koju je mogao naći - ispod ormara, kompjutera, kreveta itd., kako bi pronašao pljuge.
Potraga
Ubrzo smo saznali da je naš 'american idiot' popio svu cugu koju smo kupili u Bili – gotovo SAM SAMCAT! U povremenim napadima ludila očajnički je žicao cigareta, a bojim se da je bio spreman i na najniže oblike robne razmjene kako bi došao do zadovoljenja svoje želje.
Pljuge
Trabunjao je čitavo vrijeme...U jednom je trenutku govorio o svojih 100 cura ili kako amerikanci kažu – 'pički' (nadam se da sam dobro spellovao), koje je, opet citiram, 'jebao' u SAD-u. Kako je vrijeme odmicalo broj pički pao je prvo na '14 pički', onda se podigao na njih '20', a potom ni sam više nije bio siguran o čemu trabunja pa je samo ponavljao da ih je 'jebao više puta'. Neke od njegovih 'pički' bile su nam prilično slikovito dočarane metaforama kao 'veeeelika pička', 'mala pička', 'dobra pička', 'bio sam pijan pa ne znam pička' itd. dok su druge bile ocrtane malo realističnije kao npr. jedna dama od 30 godina s troje djece (uvjeren je da ni jedno nije njegovo).
Jebanje1

Jebanje1

Jebanje1

Inače, naš američki mornar o kontracepciji zna vrlo malo ili ništa (tek toliko za informaciju poštenim curama koje će ga možebitno sresti u njegovim bezbrižnim pohodima diljem grada). Sva sreća da nam je pokretima tijela i rukama prilično živopisno i uz pokoje zvučne efekte opisivao načine na koje on 'jebe pičke'. Prilično strašno iskustvo... i za njih i za nas koji smo to gledali.

Pijani je Rodjo ostatak večeri zahtijevao od ostalih članova da mu puštaju 'cajke', tj. narodnjake koje je, fasciniran, otkrio tek dolaskom na Balkan. Omiljena pjesma mu je klasik koji se svira po elitnim rupčagama diljem Lijepe Naše – 'Čigra', koju sam sinoć i jutros bio prisiljen slušati jedno 100 milijuna bilijuna tisuća puta.

Čigra1

Čigra 2

U zanosu balkanskog folka, a popivši sav alkohol i očito u krizi, naš je Rodjo otišao u kuhinju i uzeo jedan od onih slatkih sokova – sirupa kojikurac - koji se miješaju s vodom, misleći da se radi o skrivenom pelinkovcu. Pio ga je pomješanog s Coca-Colom (...pritom opet zalio sobu needles to say), a na moj je nagovor eksao pola boce istog kako bi dokazao da može popiti kao gusar, ne znajući što zapravo pije.

Početak Kraja

Pogled u čašu... filozofski moment

Prvi gutljaj...put u nepovratno

Eksanje

Eksanje 2

Pola litre boce voćnog sirupa u želucu u roku 10 sekundi...MAN!

Reakcija je bila čudno pozitivna - samo se nasmijao i rekao da mu je pelinkovac malo sladak, ali inače dobar. Čovjek bi pomislio da mu je metabolizam nakon toga u kolapsu, ali ne(!), Rodjo je tražio još! Amerikanac!... those people are idiots...

Give me moooore! Slurp!

Snjeguljica i ja smo nastojali čitavo to vrijeme biti sami kako bi... hmmm... pregovarali o vrlo važnim i neodgodivim pitanjima gusarske naravi o kojima se nije raspravljalo nekih 6 mjeseci (NE 7, Snjeguljice!), dok nam je ova američka deva konstatno puštala spominjanu 'cajku' ili ju je inspirirano izvodio sam. Osim toga, dahtao nam je za vratom stalno me nagovaravši da s njim odem u Pashu tražiti 'čigre'. To je bila najbolja stvar od svega, Rodjo niti ne zna što čigra znači usprkos tomu što sam mu niz puta objašnjavao. On i dalje misli da je čigra = pička. Naravno, to ne objašnjava stih (o, proklet bio!) „A ona igra, vrti se kao čigra“, ali to ionako našem pijanom rođaku nije bilo bitno. U svakom slučaju, zvijezda večeri je uspio nešto što nisam znao da je fizički moguće. Popio je neviđenu količinu alkohola i uspijevao se održati u pijanom stanju više od 7 sati bez da popije i kap više! Za to mu skidam kapetanski šešir.
No hhsvejedno, ugrozio je živote posade i zaslužuje kaznu. Tri tjedna rada na utovaru i istovaru onog đubriva iz jednog od prethodnih postova. E da, ono kad sam na početku rekao da se nema što puno pisati... zajebao sam se. Captain has spoken.

Kraj

Eto, tulum je gotov. Šteta je neprocjenjiva, dobitci ipak mnogo veći... gusari idu dalje!

FishBalls

Cpt. Black Adder
'Čigra i tri četvrtine' (po riječima Rodje, a ako on tako kaže... mora biti istina)