14.12.2005., srijeda

PROMJENA

Kazu: druge je nemoguce promijeniti.
Savjetuju nas ne zapoceti sa takovom zadacom. Jedino na sto mozes utjecati jest sam na sebe. Okolina je cinjenica. Nju treba pustiti da postoji, a sebi bez obzira na nju dati svjezeg zraka.
U ovome trenu mi se cini da je jos teze promijeniti sebe.
Ne zelim oglusti. Oslijepiti ili staviti kapke na oci kakovi usmjeravaju konje u utrkama. Zelim biti otvorena i svjeza. Mirisati svijet, pa makar i smdrio. Osjecajna da. Preosjetljiva ne.

Rekla sam mu da sam tuzna do te mjere da me rasplace jutarnje svjetlo na autoputu. Da me boli usamljenost usred burnog grada. Sjedenje u metro-u tako blizu drugih, ali miljama udaljena od svih. Bezdusnost. Trazenje svoje tocke u daljini. Svog cilja u kaosu. I jurnjava u tom odabranom pravcu, bez osvrta, bez pogleda u stranu. Spomenula sam i da sam kupila Tedi Spalata prije 4 mjeseca i jos niti jednom pustila. Bojim se napada placa koji mogao ne prestati.Da mi je katkad tako jebeno tesko i da si idem na zivce. Da pucam od ljutnje na sebe i na ovu pateticnost u kojoj se vrtim u krug. Proganja me ljubomora prema parovima, zapricanim na telefone i svim onima koji nisu ono sto ja jesam. Koji nesto jesu.
Priznao je da to vidi. Ne zelim vise tako. U to sam sigurna, ali kako da to i sprovedem u djelo.
Tuga je nesto sto je dio mene, ali sada mi je naporna. Dio prihvacam, ali postoje granice zdravog razuma.
Odgovorio je bi mogla pokusati prestati sa borbom. Sa predbacivanjem sebi sto osjecem nesto cemu nije mjesto u danasnjem svijetu. Ono sto treba proci,nakon holliwoodskog pogleda i prije svrsetka price. Mozda bi trebala pusti da tuga prode kroz mene. Da me dotakne sunce. Okrzne svijet oko mene. Mozda i povrijedi. Drzanjem vanjskog svijeta na distanci, samo cu se umoriti. I plac ce jednom prestati.

Opustiti se? Dozvoliti da sve prode kroz mene? Tko mi garantira da me navala nece oboriti ? Jos vise bola ? Ne znam. Cini mi se ne podnosljivo.
Promijeniti sebe je tesko. Voljeti se ?
Ocito i to treba nauciti. Bas kao i mnoge vrijedne stvari koje se razumiju samo vremenom.


Tko je vas naucio tome?
- 21:55 - javi se (9) - Isprintaj - #

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

prozor mojim osjecajima i mislima , istinite tajne i zarobljene istine, odjek u daljini i udica koja ceka prve kontakte