20.11.2005., nedjelja

ZIVA ISTINA O VRAPCU MUSi

Zaposlenici medijskog dogadaja Domino Day prepali su se u ponedjeljak na mrtvo ime. U tim ranim jutarnjim satima bavili su se preciznim postavljanjem 4 milijuna domino plocica. Time ce se nastaviti baviti sve do petka cuvajuci pod od opakih vibracija. U dvorani Frishkog Expo Centra pripremali su se za ceremonijalno obaranje proslogodisnjeg record ( kojeg su sami sebi postavili prosle godine). Nadali su se po drugi puta uci u biblijsku knjigu svjetskih rekorda.
Raznobojni drveni kvadratici su i ove godine poput mozaika docaravali krajolike, Diznijeve likove i kojekakve abstraktne motive.

Njima se je iz pticje perspektive najbolje mogao diviti Vrabac. U nastavku price zvat cu ga Mus. Tog jutra, oko jedanast sati sjeo je na otvoreni prozor kobne sportske dvorane. Oduvijek je volio umjetnost. Iako su njegova tiha patnja bile biste po parkovima, Mus se nasao opijen ljepotom prizora na glancanom parketu. Ucinilo mu se da je nesto slicno vidio na rodendanskoj proslavi koreanskog predsjednika. Tamo su se bojama vatrometa i nevidenim vratolomijama za ljubav domovini i smrt Americi gibala djecica. Odlucio je iz boljeg kuta prouciti nevideno. Oduvijek je glasio kao znatizeljna pticurina,veselog i vrckastog karaktera. « Kljunasto njuskalo u potrazi za kojom zaboravljenom mrvicom kruha », rekao je prvi rodak Musa na konferenciji za novinare.

Radnici Domino Day-a osjetili su prisutnost uljeza u prostoru. Podigli su se iz cucnja i kratko su zamasirali uspavana koljena. Oprezno su se udaljili od svoje umjetno tvorine i klizuci se u mekim papucama(pete uzrokuju vibracije poda) sakupili u pregovaracki zbor. Naravno da su saputali. Bili su svjesni da bi njihov dah mogao prouzraciti lavinu u tek izgradenom Domino Carstvu. Bili telepatski ili pantomimom, donijeli su unonimnu odluku.
U to vrijeme je Mus(o) odleprsao koju rundu, sletio do aparata za vodu te se iz visina divio jezercu pod svojim strkljastim nozicama. Jezerce je, to znamo mi najpametniji sisavci na planeti, bilo virtualno. Za malo sporije svejede medu nama, to znaci da je kompozicija domino plocica prikazivala primamljiv bazen za jednog Musa. Ovaj se pak odlucio brcnuti. Bas tada je zbor pedantnih Papucara demokratski donosio odluku o politicki korektnoj strategiji rjesavanja situacije. U trenu kada je Mus naglavce uronio u 23 000 domino figurica, domino athitekti su se slozili. Odnekud se stvorio i strazar Hans.
Izvukao je revolver.
Nanisanio vanadala Pticu i okinuo.
Krila su prestala za sirenjem opasnih vibracija. Cvrkut je zatomljen. Mus je ljosnuo na tvrdu zemlju. Nepokretan. Hladan. Mrtav.

Drustvo za zastitu zivotinja tuzilo je organizaciju Domino Day-a: Mi smatramo da se zbog jedne djetinjaste igrice, koliko god ona bila u opasnosti, ne smije oduzeti zivot nevinome. Papucari su reagirali neadekvatno i jesu ubojice.
Glasnogovornik Domino Day-a se branio: Smrt jednog vrapca je manja steta nego razocarenje milijuna gledatelja(?) kojima bi bila uskraceno 15 minutno polijeganje domino plocica.
Slucajni ne-suptilni prolaznik: Uvijek imamo problema sa Mus-limanima ( autor posta se ograduje od ove izjave)
Poznati radio DJ u metropoli daje nagradu od 3000 eura onome tko prije petka (kada se obaraju plocice i rekord) prouzroci lancanu reakciju. Prijaviti se mogu i infiltranti iz tima Papucara.
Studenti su oteli nekoliko busilica za asfalt i strateski se postavili oko sporske dvorane u pokrajini Frishkoj nadajuci se uzrokovati lokalni mini potres.
Reportaza o Musi objavljena je svim RTV stanicama. Svi potreseni ovom pricom mogu svoje osjecaje nepravde i nerazumjevanja izraziti na posebno otvorenoj web stranici "Izrazi sucut ptici". Otkriveno je da imamo samo 75000 vrabaca u zemlji, te da ih je prije dvije godine bilo 2 milijuna primjeraka. Ministarstvo Prirode i Drustva se pita da li je takovo drasticno smanjenje broja vrabaca poslijedica ovakovih incidenata ili zato sto ljudi manje mrve kruh po cesti.
Muso (2002-2005) svecano je pokopan na zivotinjskom groblju u metropoli.

Sve je ovo ziva istina i glavna vijest u Niskoj Zemlji.

- 22:06 - javi se (16) - Isprintaj - #

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

prozor mojim osjecajima i mislima , istinite tajne i zarobljene istine, odjek u daljini i udica koja ceka prve kontakte