17.08.2007. / petak

Tužio pivovaru zbog alkoholizma

Nesretni kušač piva, koji je svaki dan po dužnosti pio gotovo 4 litre piva, tužio je svog bivšeg poslodavca jer ovaj nije ni pokušao spriječiti nastanak njegovih problema s alkoholom.
---
Jedna brazilska pivovara dužna je svom bivšem zaposleniku isplatiti odštetu od 24.700 funti jer je, dok je radio kod njih, postao alkoholičar.

Pivovaru Ambev tužio je bivši kušač piva jer poslodavac nije poduzeo nikakve sigurnosne mjere kako on ne bi razvio probleme s alkoholom.

Naime, on je svaki dan na poslu bio dužan popiti 3,5 litara piva. U tužbi je naveo da je tijekom deset godina, koliko je radio u pivovari, morao svaki dan piti između 16 i 25 malih čaša piva. Uz to, svaki je dan poslije posla dobio i bocu piva da je popije kući, ispričao je nesretni alkoholičar na sudu u Rio Grande do Sulu u Brazilu.

Pivovara se žalila na odluku suda tvrdeći da je nesretni Brazilac bio alkoholičar i prije nego je postao kušač piva.

No, sudac je svejedno stao na stranu nesretnog kušača i ''nagradio'' ga s 24.700 funti jer proizvođač piva nije ni smio zaposliti alkoholičara, tako da je odgovornost opet na njima.

Sudac je u presudi dodao da se stanje bivšeg kušača piva u zadnje vrijeme pogoršalo jer i čak kada je na odmoru osjeća obavezu popiti jednaku količinu piva koju pije i na poslu.


Izvor: netPortal

srijeda, 09.05.2007

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

ody>