Ab ovo - Up's and Down's - Blog.hr

nedjelja, 28.05.2006.

Ab ovo

Jeste li čuli dobru vijest? Napokon znamo što je nastalo prije, kokoš ili jaje. Naravno, to je najvažnije otkriće stoljeća, mnogo važnije od otkrića lijeka za rak, AIDS i sl.
Dakle, prvo je nastalo JAJE. Da, tako je, jaje. Kad sam to pročitala odmah sam lakše zaspala.

Druga, važnija, loša i potresnija vijest je zasigurno potres u Indoneziji. Potres snage 6,2 stupnja Richtera imao je epicentar u blizini indonezijske obale, svega nekoliko desetaka kilometara od Yogyakarte, drevnog indonezijskog grada i velikog turističkog središta. Živote je izgubilo preko 3 700 mrtvih, a tko zna koliko ima ranjenih i nestalih. Bolesnici i ranjenici se liječe na parkiralištima ili obližnjim parkovima.
Ovdje je video gdje možete vidjeti nastalu štetu, a ovdje je slideshow sa slikama je ovdje. Obavezno pogledati!!

I još nešto, Crveni križ prikuplja novac za žrtve, pa tko može neka pomogne pozivom na donatorski telefon: 060 60 20 90 (6,82 kune po minuti, PDV uključen) ili na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj: 2340009-1511555516 poziv na broj 10.

Skeptik kakav jesam, ne vjerujem da će sav taj novac baš ići žrtvama potresa jer se uvijek nađe netko tko će dio pospremiti u džep, ali im ode barem nešto od iznosa (ako ne i cijeli).

| 13:30 | Komentari (24) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>