> O LABRADORIMA - Labradori - Blog.hr
Design by:*Maria*
  lipanj, 2010  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Lipanj 2010 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On / Off

Labradori























Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

utorak, 22.06.2010.

O LABRADORIMA

Labradori imaju dvostruko krzno: meku poddlaku koja im održava tjelesnu toplinu i u hladnoj vodi, i tvrđu vanjsku dlaku s koje voda lakše odlazi. Rep labradora, najbolje opisan kao vidrin rep, debeo je u korijenu i sužava se prema vrhu. Rep se ne smije savijati preko leđa i ne smije imati kovrčavu dlaku, niti zastavice.. Rep bi svakako morao biti upravo u visini stolića za kavu i uvijek spreman da jednim zamahom počisti stolić.

Glava labradora, dosta široka, ukrašena je srednje velikim obješenim ušima . Meni nešto najdraže kod labradora , odaje stalnu pozornost i inteligenciju, i šalje jasnu poruku da se radi o pristupačnom, prijateljski nastrojenom i temperamentnom psu. Izraze lice mijenjaju s raspoloženjima, pa se tu dade vidjeti svašta: od zainteresiranosti, čuđenja, baš_me_briga_za_cijeli_svijet stava, do veselja i sreće.


Najbolja osobina labradora upravo je njihov temperament. Labradori su ljubazni psi, vrlo orijentirani na ljude. Najsretniji su upravo kraj svog čovjeka. Dok su štenci ili vrlo mladi psi, donošenjem igračke u vaše krilo pozivat će vas na igru.


Vrlo su strpljivi s djecom i odlični su kućni ljubimci za obitelji. Nisu psi čuvari, premda mogu zaštitnički zalajati, ali u većini slučajeva neće nastupiti agresivnije od toga. Odlični su s ljudima, i veća je vjerojatnost da će uljeza izlizati do smrti negoli ga ozlijediti. Stabilni su, a neobične stvari, pojave ili događaji neće ih lako izbaciti iz takta. Kad ih se dobro socijalizira i odgoji, cijeli će svoj pseći život ostati pouzdani i stabilni, a njihova raspoloženja kretat će se od 'ja sam najveća lijenčina na svijetu' (to je ono famozno labradorsko dokoličarenje kod kuće, gdje su vrlo mirni i gotovo neprimjetni) do 'što hoćeš da sad napravim? samo reci!' kad s njim iziđete van.

- 20:07 - Komentari (1) - Print - #


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.