> Šta znači režanje i agresivno ponašanje - Labradori - Blog.hr
Design by:*Maria*
  lipanj, 2010  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Lipanj 2010 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On / Off

Labradori























Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

utorak, 22.06.2010.

Šta znači režanje i agresivno ponašanje


Vrlo je teško razumjeti a naročito objasniti „pseći jezik”, tako da ni vrhunski kinološki stručnjaci i instruktori za obuku pasa još nisu našli zajednički „ljudski jezik” da objasne neka od ovih ponašanja. Pouzdano se zna da psi koriste različite zvukove i njuh za komunikaciju. Isto tako se pouzdano zna da oni instiktivno stvaraju hijerarhiju u čoporu i režanjem ili agresivnim ponašanjem pokušavaju da


nas upozore, zaprijete nama i okolini ili urade nezamislivo – ugrizu.
Racionalno razmišljanje nije odlika psa iako je vrlo inteligentan, on zna samo za strah ili prijatan osjećaj te se tako i ponaša. Zbog toga je nerazumno prijetiti psu tipa „uradi to još jednom i dobićeš batine”. Na Vama je da naučite pseći jezik, postanete vođa čopora i shodno tome vaspitavate svog psa.
U svakom slučaju, pošto postoje općenita mišljenja o ovim temama, možda nije na odmet prepustiti neke segmente vaspitanja vašeg drugara profesionalnim trenerima. Režanje, agresivnost i bespotrebno lajanje je svakako neprihvatljivo ponašanje, i ako niste u mogućnosti da posvetite dovoljno vremena i strpljenja vaspitanju svog psa, prepustite to nekome ko zna kako. Krenite zajedno u „školicu” za obuku pasa i bićete daleko bolji drugari i cimeri kada se uspostavi pravilan poredak i harmonija u domu bez vikanja, batina i kažnjavanja.

- 17:40 - Komentari (0) - Print - #


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.