OOOOOOO2 DA! Kisik u kapima

19.06.2011.

Zrak koji udišemo sve je siromašniji kisikom, pogotovo u urbanim mjestima. Stoga je suplementacija kisika izuzetno korisna. Dodatni kisik se može osigurati uzimanjem napitaka obogaćenih kisikom, udisanjem kisika u barokomori, te primjenom kupki obogaćenih kisikom.
OxyMax sadrži 12.000 puta veću količinu kisika nego obična voda! OxyMax je formula koja sadrži kemijski vezan, biološki iskoristiv kisik. Dovoljno je ukapati ga u čašu vode i spremni ste za oksigenaciju vašeg organizma.

Kisik - osnovni element života

Kisik se u naš organizam uglavnom unosi disanjem, ali to je moguće i putem kože i sluznice probavnih organa. Jednom kada dospije u naš organizam, kisik se krvlju prenosi do stanica. Čak 99% kisika koji se prenosi vezan je za hemoblogin (Hb) koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, a ostatak kisika (cca 1%) se prenosi otopljen u krvi. Danas, kada su naše potrebe za kisikom povećane, a njegova količina u zraku smanjena, imamo praktično rješenje i mogućnost korištenja stabiliziranog kisika u kapima. Ovaj oblik kisika je izuzetno iskoristiv jer je kemijski vezan slično kao u hemoglobinu. U slučaju stabiliziranog kisika, kisik je dio složenije molekule koja se, u doticaju s kiselinom u želucu, razlaže i oslobađa kisik. Dakle, stabilizirani kisik je u obliku koji je dostupan djelovanju staničnih enzima koji kidajući te kemijske veze, oslobađaju kisik koji nam je potreban. Tako oslobođeni kisik ulazi u krvotok i time se količina kisika koja nije vezana za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima podiže.


Povoljni učinci stabiliziranog kisika

Povećava količinu kisika u krvi.
Povećava proizvodnju energije.
Pospješuje procese detoksikacije organizma.
Pomaže bržem zacjeljivanju i obnovi tkiva.
Pomaže rad jetre, mozga i živčanog sustava
Potpora imunitetu, kod alergija, infekcija, problema disanja...

Dr. József Kohán
izvor: CaliNews lipanj 2011.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.