U borbu protiv celulita na vrijeme!

16.06.2009.



PhotobucketCelulit, ili tzv. narančina kora uzrokuje probleme sve većem broju ljudi. Ne napada samo osobe koji se bore s viškom kilograma, već se može pojaviti i kod mršavih osoba i sportaša. Kako se ljeto približava, ovaj problem postaje sve izraženiji, jer nitko ne želi male udubine ispod ljetne haljine ili njihovo izlaganje javnosti na plaži. Kod problema celulita važan čimbenik nisu samo proizvodi koji mogu pomoći nego i vrijeme. Naime, neka vas ne zavaravaju razno razna obećanja kako će se celulitne nakupine riješiti “preko noći”. Vidljivi, dugotrajni rezultati mogući su samo kod metoda koje uključuju složen vanjsko-unutarnji tretman tijekom dužeg vremenskog razdoblja.
Glavni cilj tretiranja celulita je stimuliranje krvne i limfne cirkulacije i metabolizma, što potiče uklanjanje nakupljenih otpadnih tvari, koje uzrokuju celulit. Ako je uz celulit prisutna i veća količina masnog tkiva, ono se mora tretirati istovremeno pri čemu Calivitini proizvodi mogu biti od velike pomoći.

Vanjski tretman
U borbi protiv celulita fizički (vanjski) tretman je obavezan, pri čemu je masaža najjednostavnija metoda koju možete prakticirati i kod kuće. Masažu nikad nemojte provoditi na suhoj koži, već uvijek koristite kremu s aktivnim sastojcima koji pomažu obnovu metabolizma i glatkoću kože. Temeljito masirajte problematična područja s kremom C-Rx, po mogućnosti prije odlaska na spavanje, nakon kupanja ili tuširanja. Prije nanošenja kreme, njen učinak se može pojačati primjenom naizmjeničnih toplo-hladnih tuševa u predjelu celulitnih naslaga, uz trljanje kože grubljom spužvom.
C-Rx krema sadrži biljke koje učinkovito pridonose uspjehu u borbi protiv celulita. Krema sadrži izvanredne sastojke, poput ružmarina koji potiče krvotok i metabolizam kože, i uklanja otpadne tvari. Đumbir također potiče cirkulaciju, te ima tonificirajući učinak. Vučji trn je poznat kao pobuđivač metabolizma, a ujedno štiti zdravlje kože i jača vezivna tkiva. Zeleni čaj, uz to što je snažan antioksidant, osvježava i vlaži kožu.

Unutarnji tretman
Detoksikacija i hidriranje – Važan je povećani unos tekućine (cca 2-3 litre vode dnevno). Od velike pomoći može biti ukoliko se tijelo alkalizira i detoksicira jer se unutar celulitnih nakupina nalaze deponirani toksini i kisele tvari. Zato preporučujemo da u svaku litru vode pomiješate Klorofil (dvije jušne žlice) ili Ocean 21 (1 čep).
Trimex + Slim Formula - jačanjem mišićnog tkiva i kolagena te smanjenjem masnih depozita uz bolju detoksikacijsku ulogu jetre, te ubrzavanjem izmjene tvari i uspješnijom mobilizacijom nataloženih masnoća postižemo vrlo bitan korak u tretmanu celulita.
Nopalin - je također vrlo koristan kod problema sa celulitom, debljinom i zadržavanjem tekućine. Redovitim korištenjem kaktusa nopala vidljivo je manje nakupljanje tekućine u tkivima, jer biljne bjelančevine Nopala pomažu da se ova tekućina vrati u krv i limfu.

C-Rx Cream - nova kozmetička formula!

01.06.2009.


Photobucket
Predstavljamo rezultat naših najnovijih istraživanja – C-Rx Cream – novu kozmetičku formulu namijenjenu postizanju elastične i glatke kože. Aktivni sastojci CaliVita C-Rx kreme pomažu u očuvanju ljepote,

Dolaskom ljeta sve više žena zabrinuto promatra malene neželjene udubine koje se pojavljuju na koži. Iako taj problem uključuje 80-90 % žena, ne odnosi se samo na njih. Simptomi celulita sve se češće javljaju i kod muškaraca, pa i kod djece. Suprotno općem vjerovanju, ne trebamo biti pretili da bi se razvio celulit, ali smanjenjem masnog tkiva možemo ga u velikoj mjeri suzbiti. Celulit uključuje promjene vezivnog tkiva kože, koje ima posebnu strukturu. Između stanica vezivnog tkiva mogu se naći i stanice masnog tkiva, grupirane u režnjiće. Ako je stanični sustav masnih stanica preopterećen akumuliranim toksičnim tvarima i nakupljenom vodom, stvaraju se male neravnine, koje s vremenom postaju sve izraženije. Ipak, tu se ne radi samo o problemu estetske prirode, jer povećane masne stanice pritišću krvne i limfne žile, narušavajući cirkulaciju te usporavajući metabolizam (zbog čega je koža pod kojom se nalazi celulit često hladna).

Celulit ima tri stupnja:
1. stupanj: mala udubljenja, vidljiva samo ako se koža stisne prstima.
2. stupanj: koža je i dalje normalna na dodir u ležećem položaju, ali se u uspravnom položaju već mogu vidjeti promjene.
3. stupanj: mala udubljenja jasno se vide i u stajaćem i u ležećem položaju.
Učinkovitost tretmana protiv celulita temelji se na sljedećim čimbenicima: Dostatan dnevni unos tekućine. 2,5 litre dnevno je nezamjenjivo i bez problema sa celulitom, a u slučaju izraženog problema preporučuje se najmanje 3 litre dnevno. Treba izbjegavati pića koja sadrže alkohol, kofein i šećer. Npr. idealno rješenje je ionizirana alkalizirana voda, jer potiče alkalizaciju, nezamjenjiv proces u borbi protiv celulita. Ključna je također i fizička aktivnost. Povećan udio mišića u odnosu na masno tkivo pomaže smanjenje celulita. Za uklanjanje drugog i trećeg stupnja celulita obavezna je primjena i dodataka prehrani. Preporučujemo Liquid Chlorophyll, Trimex i Nopalin u kombinaciji sa Cr-X kremom!
Cr-X krema i kako je koristiti

Zeleni čaj je izvrstan antioksidans koji potpomaže obranu kože od slobodnih radikala. Ekstrakti biljaka vučji trn i jaglac daju koži dugotrajan, ugodan osjećaj. Krema također sadrži i bisabolol koji umiruje kožu, dok provitamin B5 (D-panthenol) obnavlja kožu i pomaže održati ju glatkom i baršunastom. Dragocjeni ekstrakti ružmarina i đumbira potiču cirkulaciju, a time i eliminaciju štetnih tvari.
Nanijeti dva puta dnevno (ujutro i navečer), po mogućnosti nakon tuširanja. Temeljito umasirati na problematična područja, čime se pojačava apsorpcija i prokrvljenost.
Učinak se dodatno može pojačati ako se prije nanošenja tuširate naizmjence hladnom i toplom vodom te ukoliko istrljate kožu spužvom (ili grubim ručnikom).
Za dugotrajan uspjeh, tretmani protiv celulita zahtijevaju odlučnost i upornost.
Čak i ako prilagodimo stil života i koristimo vanjske tretmane, čitav proces može trajati od 3-6 mjeseci pa i duže. Osim toga, uvijek treba imati na umu da će u slučaju veće podložnosti celulitu biti potrebni ponovni tretmani i tretmani održavanja postignutog stanja. Ali borba za zdravu kožu nije uzaludna, jer pridonosi boljem osjećaju pojedinca i ukupnom zdravlju organizma. Zato, slobodno koristite novu CaliVita kozmetičku formulu u borbi protiv celulita.