kulerica

& svakodnevna spika

srijeda, 02.03.2005.

Mijenjam se!

Mijenjam, mijenjam se
Skinuo sam bradu i brkove
Pokusat cu naci novi lik
Suvremen

(...)

Jer mijenjam, mijenjam se
Mijenjam, mijenjam se

(...)

I kosu cu skratiti, jer mozda bolje je to
(Nikad ne znas, probati treba)
Na sasvim nova vrata izaci cu van
(Nikad ne znas, probati treba)

(...)

Jer mijenjam, mijenjam se
Mijenjam, mijenjam se



Mijenjam se, Haustor



Dakle, prije par dana popustila sam dugotrajnim nagovaranjima svog muzica i njegov uporni trud nagradila ispunjenjem zelje: potamnila sam kosu za pune dvije nijanse. Znam, znam, nije mnogo, a i nije neki veliki korak za covjecanstvo, no ogroman je za mene. Sad mi kosa izgleda otprilike onako kako je se sjecam iz mladjahnih godina prije prvog bojanja, no to je bilo toliko davno da nije iskljuceno pozitivno (ili mozda negativno) djelovanje senilnosti. I kaj da vam velim? Jos uvijek se stepem svaki put kad se pogledam u ogledalo, dok moja okolina uopce ni ne primjecuje promjenu (muzic je zadovoljan). Tjesim se da to znaci da me gledaju u oci i da se ne druzim s povrsnim ljudima.

A kao netko tko je na vlastitoj glavi svijetom pronio gotovo sve nijanse koje postoje (rodjena sam kao plavusa koja se negdje u osmom razredu pretvorila u brinetu, pa su mi zapravo sve boje i njihove nositeljice jako drage), mislim da mogu demistificirati neke tipicne predrasude vezane uz odredjene boje kose. Evo mojih iskustava po tom pitanju.

Recimo, rasireno je uvjerenje da se plavuse najbolje zabavljaju. Bullshit. Odgovorno tvrdim da sam se najbolje zabavljala kad sam imala tamnoljubicastu kosu, sto mozda ima vise veze s cinjenicom da sam tada imala sesnaest-sedamnaest godina i da bih se jednako dobro zabavljala i da mi je kosa bila zelena, bijela ili tockasta.

Jos je bolje uvjerenje da su plavuse glupe. Iako nikad nisam bila platinasta poput Madonne, Merilinke ili Gwen Stefani, dosta sam dugo bila svijetlokosa i nisam primijetila varijacije u svom kvocijentu inteligencije. Neki me smatraju glupom, a neki pametnom, no mislim da tudje procjene moje pameti nisu vezane uz boju moje kose niti da su se mijenjale ovisno o njezinoj promjeni.

Idemo dalje. Plavuse su navodno lake. E, pa nisu. No, hodate li svijetom kao plavusa, svaki baustelac kraj kojeg prodjete misli ne samo da ima pravo dobaciti vam neku neukusnu primjedbu, nego je uvjeren da vi u njoj uzivate. Jer, rezonira idiot, zbog cega biste se inace bojali u plavo? A ako ste prirodna plavusa, onda vam je ljubav prema primitivcima i njihovim dobacivanjima jednostavno urodjena.

Brinete su pametne i elegantne. Kao prirodna brineta nemam nista protiv ove predrasude, pa necu spominjati sve one ne-pretjerano-bistre i nimalo-ukusno-odjevene dame smedje kose koje hodaju svijetom. Ovo mi je zapravo vrlo drago vjerovanje i rado vas poticem da aktivno radite na njegovom sustavnom sirenju.

Crvenokose su strastvene. E, pa sad. Bijah narancasta, bakrena, tamnocrvena i prugasta, no razlike ne primijetih. Bit ce da ipak nije u pitanju boja kose, nego neke sasvim druge stvari.

Crkne su rasne. Kad sam se prije nekih sedam-osam godina obojala na crno, jedan frend Slovenac zabezeknuto me pogledao i rekao mi izgledas k'o Dalmosica, no odbio je objasniti svoju izjavu, tako da ce ona do dan-danas i meni i vama ostati nerijesena tajna. No, nije mi rekao da sam rasna. Mozda zato sto je znao da sam umjetna. Peh.

Kao sto vidite, promijenila sam mnoge boje, a reci cu vam i zasto: obozavam drasticne promjene, no ne volim se sisati. I sto mi preostaje? Pa naravno, bojanje. I tako, sad sam srednje smedja, ni svijetla ni tamna. Kakva cu biti vec za mjesec dana, nemam pojma. Sve je to stvar trenutne inspiracije, a donekle i muzevog diskretnog poticaja.

02.03.2005. u 00:45 • 29 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>




< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga


Brojim vas...

hit counter

od ljeta 2010.!


NOVO!
Pratite me na fejsu!

Kulerica na FB-u. Klik... Lajk!


Linkovi


Sezonski adventski kutak

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio



Pišite mi na
kulerica@hotmail.com



VAŽNO
U ovaj je blog uloženo previše slobodnog vremena, truda i volje da bi služio kao platforma za besplatne oglase. Komentari koji sadrže linkove na druge web stranice ili bilo koji drugi oblik reklame bit će bez iznimke brisani.

Želite li na mom blogu objaviti oglas ili reklamu, javite mi se na kulerica@hotmail.com i dogovorit ćemo se na obostrano zadovoljstvo. sretan



© kulerica, 2004.-2014., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autorice. Za dogovor o bilo kakvom korištenju materijala s ovog bloga javite se na kulerica@hotmail.com.




Fotoputopisi:

Brno

Prag, prvi dio
Prag, drugi dio
Prag, treci dio

Salzburg 2005.

Krumbach

Beograd, prvi dio
Beograd, drugi dio

Crikvenica

Sheffield
Nottingham

Bratislava, 2005., prvi dio
Bratislava, 2005., drugi dio

Rodos, prvi dio
Rodos, drugi dio
Rodos, treći dio

Faliraki

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio

Salzburške Alpe, prvi dio
Salzburške Alpe, drugi dio

Hallein

Bad Ischl

Preduskrsni Beč

Borj Cedria, Tunis
Hammam Lif, Tunis
Nabeul, Tunis

München, prvi dio
München, drugi dio (Oktoberfest)

Bratislava 2007.

Konakli, Turska
Alanya, Turska

Oldenburg

Bremen, prvi dio
Bremen, drugi dio

Metković i okolica

Rim, 1. dio
Rim, 2. dio (Vatikan)
Rim, 3. dio (Explora)

Bleiburg 2010.
Petzen 2010.
Klagenfurt 2010.

Kemer, Turska
Tahtali Dagi, Olympos, Turska
Antalya, Turska

Petzen 2011.
Klagenfurt 2011.

Sisak

Mondsee
Bad Gastein
Stubnerkogel
Salzburg 2011.

Istra, 1. dio (Pula i Rovinj)
Istra, 2. dio (Brijuni i Fažana)

Bratislava 2011.

Bled, 1. dio
Bled, 2. dio

Postojnska jama

Venecija

Poreč i Rovinj

Minimundus, Austrija

Petzen 2013.

Graz

Familypark Neusiedlersee/Nežidersko jezero

Budimpešta, 1. dio
Budimpešta, 2. dio

Miramare, Italija
Trst, Italija

Styrassic Park, Austrija

Bad Vöslau, Austrija

Chiemsee, Bavarska, Njemačka
Legoland, Bavarska, Njemačka
Hohenschwangau i Neuschwanstein, Bavarska, Njemačka

Linz, Austrija

Željezno/Eisenstadt, Austrija






Zbog čega Kulerica?


Najprije, zato jer su sva pametnija imena koja sam imala na umu već bila zauzeta. Blogera očito ima puno previše. A zatim i zato jer se trudim ne živcirati se oko mnogih stvari, ponajviše oko ljudske gluposti. Be cool životni stav najbolje je što mogu učiniti za svoj miran san i nježni probavni sustav.