Lazanje s tikvicama i sirom
Sastojci za 6 osoba
600 g tikvica
50 g maslaca
1 žličica Vegete
bijeli papar
12 listova lazanja
sol
100 g gorgonzole
50 g mozzarelle
15 g parmezana
Umak bešamel:
50 g maslaca
50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
1 l mlijeka
1 žličica Vegete
bijeli papar
sol
Postupak
1. Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.
2. Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne
slijepe.
3. Za umak bešamel; na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
4. Dno vatrostalne posude premažite sa maslacem, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
5. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
Vrijeme pripreme 1h 20 min
Energ. vrijednost obroka 389 kcal / 1632 kJ
Preporuka - Neka to bude za nedjeljni ručak s obzirom da je to malo kaloričniji obrok od onog koji bi trebali svakodnevno konzumirati.! :)
Dobar tekić!
|