recepti

srijeda, 12.04.2006.

Lazanje s tikvicama i sirom










Sastojci za 6 osoba

600 g tikvica
50 g maslaca
1 žličica Vegete
bijeli papar
12 listova lazanja
sol
100 g gorgonzole
50 g mozzarelle
15 g parmezana

Umak bešamel:
50 g maslaca
50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
1 l mlijeka
1 žličica Vegete
bijeli papar
sol


Postupak

1. Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.

2. Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne
slijepe.

3. Za umak bešamel; na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.

4. Dno vatrostalne posude premažite sa maslacem, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.

5. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.

Vrijeme pripreme 1h 20 min
Energ. vrijednost obroka 389 kcal / 1632 kJ


Preporuka - Neka to bude za nedjeljni ručak s obzirom da je to malo kaloričniji obrok od onog koji bi trebali svakodnevno konzumirati.! :)
Dobar tekić!
njami

- 14:28 - Dodaj nešto.. (0) - Isprintaj recept.. - #

<< Arhiva >>

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Trudit ću se da bude samo zdrava hrana, da mi svi budete zdravi i mršavi.. :)