Kuće Hrvatska

utorak, 08.05.2018.

Graditelj Pelješkog mosta želi pogurati 300 milijuna eura ulaganja


Kineski CRBC osniva tvrtku u Hrvatskoj kako bi realizirao nove projekte stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2018.

Nezaposlenost pala na 12,4%, usporedno tone i zaposlenost

Ističu i da je i dalje izražena sezonalnost tržišta rada, pa su najniže razine stope nezaposlenosti lani zabilježene u ljetnim mjesecima, 10,8 posto, dok je nakon završetka sezone stopa nezaposlenosti ponovno porasla na mjesečnoj razini.
S druge strane, broj zaposlenih u prvih jedanaest mjeseci prošle godine bilježi kontinuirani pad na godišnjoj razini stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.12.2017.

Advent u Zagrebu ponovno najbolji u Europi

Time je glavni grad Hrvatske u konkurenciji od 20 gradova obranio titulu koju će nositi i za 2018. godinu te ujedno postao jedini grad koji titulu najbolje božićne destinacije nosi
tri godine zaredom stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.05.2017.

Lemax organizirao treći po redu „ICT Supergirls“

„Cilj eventa je približiti mladim djevojkama pozicije i područja kojima se mogu baviti unutar ICT sektora, te ih potaknuti da odaberu karijeru u tom području, jer ICT ne podrazumijeva samo programiranje.“ izjavila je jedna od organizatorica.
"ICT Supergirls 2017" okupio je studentice završnih godina fakulteta koje su kroz zanimljiva predavanja, networking i primjere iz prakse imale priliku poslušati doživljaje i iskustva uspješnih žena iz ICT sektora, te saznati mnoštvo informacija
o prednostima i izazovima koje pruža ICT industrija stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.04.2017.

'Kriza u Agrokoru sigurno će imati posljedice na BDP'

Financijski je sustav stabilan. No, kada smo prije više godina tražili od banaka da smanje izloženost Agrokoru, bili smo na udaru sa svih strana.
Kriza u Agrokoru imat će skoro sigurno posljedice na bruto domaći proizvod (BDP), koje će biti posebno izražene ako se kriza bude rješavala po tzv. neurednom scenariju,
no ako proces bude upravljan i koordiniran, posljedice bi mogle biti blaže, kazao je guverner Hrvatske narodne banke (HNB)
Boris Vujčić u razgovoru za Večernji list stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2017.

Zbog jeftinog plina mogao bi nagrabusiti HEP

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u utorak je u Bruxellesu komentirao odluku Vlade da plin za građane neće poskupjeti.
Vlada je uspjela u naumu da zadrži cijenu plina istom kao i lani pa prije lokalnih izbora nećemo imati val poskupljenja, ali će visoku cijenu socijalnog mira platiti
Hrvatska elektroprivreda, piše Večernji list stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.10.2015.

Bogata povijest Dvorca Kutjevo

Prvi pisani podaci o gradu Kutjevu, smještenom u samom "kutu" Zlatne doline, odakle mu i dolazi ime, potječu iz 13. stoljeća kada redovnici Cisterciti, poznati kao "bijeli fratri”, 1232. godine osnivaju opatiju Vallis Honesta de Gotho.
Godine 1536. ovaj kraj osvajaju Osmanlije. Nakon 150 godina njihove vladavine, dvorac je urušen, Cisterciti više ne žive u Kutjevu, a vlastelinstvo na kojemu su redovnici unaprijedili poljoprivredu, je zapušteno. Nakon oslobođenja ovog dijela Slavonije, od 1686. godine u Kutjevu je stolovao plemić Ivan Josip Babić. On 1698., uz suglasnost cara Leopolda, vlastelinstvo predaje redovnicima Družbe Isusove, uz uvjet da prihodi idu za korist duhovnog i prosvjetnog razvoja naroda. U konačnici su i omogućili utemeljenje i razvoj gimnazije u Požegi.
Isusovci, na temeljima stare cistercitske opatije, u manje od dva desetljeća grade svoju rezidenciju,
novu župnu crkvu i barokni dvorac koji dovršavaju 1725. godine, obnavljaju podrum te posebno unapređuju
vinogradarstvo i podrumarstvo, a i ostalo gospodarstvo.
Isusovci su dvorcem gospodarili sve do ukidanja reda 1773. godine i to je vrijeme tijekom kojega mjesto doživljava veliki napredak. Dvorac, zaslugom isusovačkih graditelja, dobiva osnovu svojega današnjeg izgleda.
Nakon Isusovaca mijenjali su se različiti vlasnici i upravljači. Posjedom od 1773. do 1882. godine upravlja Ugarska državna komora, odnosno Naukovna zaklada. U tom vremenu Kutjevo stagnira pa zbog toga 1882. godine Zemaljska vlada raspisuje dražbu za prodaju Kutjevačkoga dobra. Na dražbi ga kupuje obitelj Turković iz Karlovca koja je podigla Kutjevačko dobro.
Turkovići su u dvorcu živjeli do pred kraj Prvog svjetskog rata kada pripadnici Zelenog kadra spaljuju dvorac. Vlasnici se vraćaju u dvorac nakon četiri godine izbivanja i obnavljaju ga te žive u njemu do kraja Drugog svjetskog rata.
Nakon toga, vlastelinstvo je zajedno s dvorcem nacionalizirano i
predano na upravljanje poljoprivrednom kombinatu stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 31.03.2015.

Miljenić bi plijenio i nekretninu u kojoj dužnik živi

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio je u srijedu u Hrvatskom saboru da će se najkasnije početkom svibnja u proceduri naći izmjene Ovršnog zakona, te poručio kako osobno nije sklon ideji da se zabrani ovrha jedine nekretnine u kojoj ovršenik živi. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio je u srijedu u Hrvatskom saboru da će se najkasnije početkom svibnja u proceduri naći izmjene Ovršnog zakona, te poručio kako osobno nije sklon ideji da se zabrani ovrha
jedine nekretnine u kojoj ovršenik živi.
Takvu zabranu ovrhe zatražio je HDSSB-ov Josip Salapić u saborskoj raspravi o prijedlogu zakona o stečaju potrošača. "Tako bismo zabranili da netko gradi svoju političku karijeru na grbači teških životnih sudbina",
objasnio je Salapić stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.02.2015.

Sudbina Titovog bunkera u Konjicu u rukama Vlade FBiH

SARAJEVO - Pripadnici Oružanih snaga BiH (OSBiH) povlače se iz kasarne Ljuta kod Konjica nakon što je ovaj kompleks Ministarstvo odbrane BiH proglasilo neperspektivnom imovinom. Objekti će biti vraćeni u nadležnost Vlade FBiH, koja će naknadno odlučiti ko će ih i u koje svrhe koristiti.
Anto Jeleč, generalpukovnik i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH), kazao je za Dnevni avaz da im ova kasarna nije potrebna.
- U narednim danima povući ćemo i svoje osiguranje jer to više nije naša nadležnost. Ne plaćamo komunalije, smanjujemo troškove, što nam umnogome odgovara. Vjerujem da će se u što skorijem periodu uraditi i primopredaja objekata i prostora kasarne Ljuta - kazao je Jeleč.
Postoji realna mogućnost da tvornica municije "Igman" u budućnosti iskoristi ovaj prostor za svoje potrebe.
Kasarna Ljuta ili kasarna Konjičkih brigada tokom agresije na BiH bila je komanda 2. pješadijskog bataljona 443. bbr Konjic Armije RBiH. Nakon agresije ocijenjena je neperspektivnom vojnom imovinom, a posljednjih godina postoji intencija da se prostor vrati lokalnoj zajednici stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.07.2014.

Za 50 milijuna kuna grade južnu obilaznicu i pothodnik

Prva faza gradnje počinje za desetak dana, a izgradit će se četiri kolnička traka i pothodnik ispod pruge.
Za desetak dana konačno počinje prva faza gradnje zaprešićke južne obilaznice koja će imati ukupno četiri kolničke trake, a vrijednost investicije je 50 milijuna kuna.
Izgradit će se i pothodnik ispod željezničke pruge Zaprešić – Varaždin, dužine oko 800 metara. Predviđeno je da radovi budu gotovi za godinu dana, nakon čega počinje druga faza gradnje – rekao je gradonačelnik Željko Turk te dodao kako je sretan što će Zaprešić u sljedeće dvije godine konačno riješiti sve prometne gužve stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.12.2012.

Pipunićev tim detaljno češlja poslovne knjige čepinske uljare

U IPK Tvornici ulja Čepin ovih je dana vrlo živo. Osim što je pogon punom parom počeo proizvoditi, nakon dvije godine zastoja, vlastito ulje pod brendom Čepinsko, u tijeku je i dubinsko snimanje poslovnih knjiga od potencijalnih kupaca. Potvrdio je to Ivica Vrkić, direktor IPK Tvornice ulja Čepin. Podsjetimo, na javni poziv za kupnju čepinske uljare u dva su navrata interes iskazale tri tvrtke osječka tvrtka Mambo (iz sustava Žito grupe), slovački Envien i PS International North Carolina. Kako neslužbeno doznajemo, od prošle srijede stručni tim od četiri do pet osoba iz osječkog Žita češlja poslovne knjige IPK Tvornice ulja Čepin. Rade kako doznajemo i preko vikenda. Nakon njih trebao bi stići tim koji zastupa američkog investitora iz Engleske stanovi Belveder.

Program zbrinjavanja treba provesti što prije i za njega je potrebno osigurati oko 10 milijuna kuna - rekao je Orešković i dodao kako su prema kolektivnom ugovoru osigurane otpremnine u iznosu od 4.000 kuna po godini staža. Orešković napominje kako u IPK Tvornici ulja Čepin Kolektivni ugovor vrijedi do ožujka 2013. i prema njemu radnici ostvaruju sva materijalna prava.

Oznake: stanovi Belveder

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #