Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 08.08.2016.

Airbnb postao drugi najvredniji startup na svijetu

Financijske injekcije
S ovom rundom ukupna vrijednost prikupljenog kapitala penje se na 3,2 milijarde dolara. Airbnb je u lipnju osigurao kreditnu liniju vrijednu milijardu dolara koju su plasirale četiri velike američke banke - JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America i Morgan Stanley. U srpnju prošle godine kompanija je privukla 1,6 milijardi dolara dodatnog kapitala, a tada je vrednovana na 25,6 milijardi dolara. No, s ovom zadnjom rundom dokapitalizacije Airbnb je stao odmah do Ubera koji vrijedi oko 68 milijardi dolara.
Nove opcije
Prikupljeni kapital bit će iskorišten za daljnje širenje poslovanja. Airbnb je prošlog tjedna započeo u Japanu s projektom "community center" koji ustvari funkcionira kao hotel jer korisnici unajmljuju sobe. K tome, razvija se mogućnost da korisnici dobiju više informacija pri planiranju svojih putovanja.
Tako bi u opciji pod nazivom "Iskustva" domaćini dobili mogućnost zarade ako budu svojim gostima neka vrsta turističkih vodiča. No, kompanija se suočava i s pravnim problemima. U San Franciscu, gdje je i sjedište tvrtke, gradske vlasti drže Airbnb odgovornim za provođenje regulative vezane uz kratkoročni najam nekretnina.
U državi New York priprema se zakon koji će spriječiti oglašavanje kratkoročnog najma, čime bi poslovanje Airbnb-a bilo praktički onemogućeno iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #