Kuće Hrvatska

četvrtak, 28.01.2016.

Izložba Milana Trenca "Politika“ u MUO

Izložba želi naznačiti svestranost autora čije se stvaralaštvo lako pretače iz jednog medija u drugi
U Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u četvrtak 28. siječnja otvara se izložba "Politika“ koja će predstaviti političku ilustraciju Milana Trenca (1962.), ali i njegove radove u drugim medijima.
Koncipirana je kao multimedijalni događaj koji će publici predstaviti prije svega recentne autorove radove na inovativan i nekonvencionalan način.
Ovakvom se prezentacijom želi naznačiti svestranost autora čije se stvaralaštvo lako pretače iz jednog medija u drugi - od ilustracije i karikature
prema stripu i animaciji te ilustriranim knjigama. Takav je primjer i slikovnica Noć u muzeju objavljena 1993. u nakladi izdavačke kuće Barons Juvenile,
prema kojoj je snimljen istoimeni filmski serijal.
Kroz sklonost objedinjavanja medija Trenc zalazi i u domenu kazališne izvedbe poput najnovije predstave Emil i detektivi, koju je režirao u ZKM-u.
U prvom dijelu izložbe naglasit će se novinska odnosno politička ilustracija, koja za Trenca predstavlja opsesiju i strast.
U drugom dijelu izložbe bit će predstavljeni radovi u drugim medijima uz naglasak na poveznicama koje po načinu razmišljanja i estetikom ujedinjuju raznorodne medijske horizonte problematizirajući pitanje međuodnosa medija, tehnike, manire, kompozicije, proporcije, palete i svjetonazora kao ultimativne poveznice jednog autorskog izraza.
Kustos izložbe je Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt,
a moći će se pogledati do 28. veljače real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #