Kuće Hrvatska

utorak, 19.01.2016.

Ulaganja u nekretnine CEE regije porasla 13 posto

Velika potražnja za dobrim stambenim nekretninama, prisutna već 2013. i 2014. prenijela se i u prošlu godinu. Po prvi puta, u stambene je nekretnine uloženo ukupno 43 posto ukupnog volumena.
Ulaganja u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj dosegla su 8,4 milijarde eura u 2015., što je porast od 14 posto u odnosu na 2014. godinu i znatno iznad prognoziranoga. Odlični podaci za Poljsku poklapaju se sa snažnim makroekonomskim rastom i stabilnošću. U Češkoj se rast može zahvaliti dvjema velikim investicijama dogovorenima u 2015.
"Snažna potražnja inozemnih, uglavnom američkih institucionalnih ulagača i domaćih investicijskih fondova, rezultirala je pojačanom aktivnošću u Mađarskoj. Volumen velikih transakcija porastao je 61 posto na godišnjoj razini, a i u ovoj se godini očekuje nastavak. Ulagači će se vjerojatno usredotočiti na dominantni sektor stambenih nekretnina u kojem je povrat u nekim regijama porastao po dvoznamenkastim stopama“, istaknuo je Gábor Borbély, istraživač CBRE-a Mađarska.
Pad investicijskog ulaganja u Rumunjskoj treba gledati u kontekstu neobično jake 2014., što je uglavnom bio rezultat jednog velikog posla. Isključi li se ovaj utjecaj, rezultati Rumunjske bili su snažni i u skladu s očekivanjima.
U budućnosti, predviđaju u CBRE-u, Rumunjska i Slovačka i dalje će bilježiti uspjehe.
Veći poslovi očekuju se u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji u kojima ulagači traže svoje mjesto novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #