Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 18.05.2015.

Uvala Scott stavljena na prodaju na LinkedInu

Najveći dioničar Jadran Hotela je Ivan Franolić. On drži 44 posto dionica. Franolić je riječki poduzetnik, a njegov uspjeh se povezuje uz odluku iz 1992. godine, kada je mu je riječki gradonačelnik Slavko Linić lanac gradskih tržnica dao u koncesiju, zbog čega su ga pojedini mediji okarakterizirali kao lokalnog SDP-ova tajkuna.
Riječke tržnice bile su predmet istrage DORH-a 2007, no optužbe su na kraju odbačene. Franolić se nikad nije osvrtao na nagađanja o kriminalnim radnjama.
Drugi najveći dioničar je aktualni predsjednik uprave Zoran Luštica. On drži 12,23 posto dionica. Lušticu mediji predstavljaju kao bliskog suradnika Ivana Franolića, poznat je i kao bivši direktor Tržnica Rijeka. Krajem 2011. odbačena je prijava grada Rijeke protiv njega i Tržnica zbog sumnje u kriminalne radnje.
Treći, četvrti i peti najveći dioničari dolaze iz iste obitelji. Na trećem mjestu, s devet posto dionica, nalazi se Nada Tubin, dok je četvrta njena kći Sandra Andabaka s 8,4 posto dionica. Peti najveći dioničar je, pak, Andabakina sestra i javnosti najpoznatije ime Redžić Anđa.
Ona je bila pomoćnica ravnateljice Porezne uprave za strategiju i razvoj i jedna od devet djelatnika te institucije koji su razriješeni dužnosti zbog sumnje u zlouporabu ovlasti. USKOK ih je optužio za pogodovanje, zataškavanje i odugovlačenje u otkrivanju poreznih kaznenih djela te dilanje informacijama. Podsjetimo, smijenio ih je tadašnji ministar financija Slavko Linić.
Redžić je nakon smjene govorila da je sve radila u skladu sa zakonom i da nije kriva. Dionice Jadran hotela dao joj je otac Radovan Tubin.
Hoteli Jadran lani su ostvarili prihod od 35 milijuna kuna (pola posto više nego 2013.) dok su u gubitku već godinama. Lanjski minus iznosio je pola milijuna kuna.
U vlasništvu Jadran hotela nalaze se i hoteli Neboder i Continental, prenoćište Lucija i kamp Oštro Kraljevica iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #