Kuće Hrvatska

četvrtak, 18.12.2014.

Nema zainteresiranih za Rezidenciju Kumrovec

Očito niti nakon 25 godina nije pronađeno rješenje za nekretninu u Kumrovcu, iako je po pokrenutom savjetodavnom programu "Projekti 100" bio iskazan inicijalni interes za tu nekretninu i za njezinim stavljanjem u funkciju, navode iz DUUDI-a.
Ističu kako se ne odustaje od projekta te će u realno vrijeme biti organiziran novi natječaj.
Općina Kumrovec, Ministarstvo kulture, Muzej Hrvatskog zagorja i DUUDI pokrenuli su natječaj za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" želeći staviti u funkciju tu nekretninu kako bi komercijalizacijom doprinijela otvaranju novih radnih mjesta i oživjela turističko-ugostiteljski potencijal općine Kumrovec nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.12.2014.

Pasivne kuće skuplje u izgradnji, ali nose znatne uštede

U Hrvatskoj u pasivnoj i niskoenergetskoj gradnji prednjači Koprivnica, a tu su i Zadar, Osijek, Sveta Nedelja i drugi. Popis gradova s pasivnim kućama iz godine u godinu sve je veći, no još uvijek čekamo obnovu u niskoenergetskom standardu.
Među dobre prirodne izolatore pripadaju i slama, celuloza, lan i industrijska konoplja. Zna li se da potrošnja energije u zgradama odnosi 40 posto ukupne finalne potrošnje energije, svaka ušteda je dobrodošla prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.12.2014.

Točan dug Spaladium Arene bit će poznat 19. prosinca

SPLIT - Stečajni upravitelj Sportskoga grada TPN-a koji upravlja Spaladium Arenom Perica Mitrović izvijestio je kako se dug te tvrtke procjenjuje na 100 milijuna eura, a točan će dug biti poznat 19. prosinca, za kada je na Trgovačkome sudu u Splitu najavljeno ispitno i izvještajno ročište. Stečajni postupak otvoren je 7. listopada ove godine, a kako je u petak rekao stečajni upravitelj Mitrović, tijekom stečajnog postupka u Spaladium Areni održavat će se radi moguće financijske zarade mnogi događaji, među kojima i koncert Marka Perkovića Thompsona i otvaranje klizališta.
U stečajnom postupku predložit ću prodaju dvorane i pravo građenja koje imamo pokraj dvorane, ali ćemo prije prodaje morati procijeniti vrijednost imovine i odrediti početnu prodajnu cijenu, rekao je Mitrović. Objasnio je kako je 'relativno dobro' što su u tom stečajnom postupku tri banke koje imaju razlučno pravo, to jest hipoteku, a ukupno potražuju 54 milijuna eura.
"Austrijska i Erste banka potražuju 46 milijuna eura, a Zagrebačka banka potražuje osam milijuna eura", rekao je Mitrović i objasnio kako u pravilu banke u stečajnim postupcima kupuju "kad cijena dođe do njihova razlučnoga prava". Za iznos koji potražuju, banke mogu uplatiti samo troškove i preuzeti nekretninu. Hoće li se to dogoditi u ovom slučaju, ili će ići nekim drugim smjerom, prerano je reći, rekao je Mitrović.
Dodao je da su vjerovnicima poslali opomene.
"Grad Split je tako uplatio dug od 955.000 kuna, a to su sredstva kojima možemo pokrenuti aktivnosti u Spaladiumu", objasnio je Mitrović.
Najavio je da će se u Spaladium Areni 23. prosinca održat će koncert Marka Perkovića Thompsona, a između Božića i Nove godine u njoj će se otvoriti klizalište koje će raditii u siječnju 2015., najavio je, dodajući da su to događaji na kojima se može zaraditi immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #