Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 13.10.2014.

Ruski investitor na dražbi kupio nekretnine ZRC-a Lipik

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka Itema-Iprom, iza koje stoji ruski kapital, je za 7,35 milijuna kuna na drugoj javnoj dražbi održanoj danas na Općinskom sudu u Pakracu kupila nekretnine Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik u stečaju, objavio je grad Lipik na svojim internet stranicama. Nadležna sutkinja odredila je rok od 30 dana u kojem kupac mora uplatiti ponuđeni iznos kako bi stekao vlasništvo nad nekretninama.
Direktor tvrtke Itema-Iprom d.o.o., za trgovinu i usluge (projektiranje, građenje i nadzor), je Krešimir Mikolić, a na dražbi je prisutan bio opunomoćenik tvrtke Zdravko Mikolić.
Kako se prenosi u objavi na internet stranici grada Lipika, nakon dražbe se od Mikolića doznalo kako iza tvrtke stoji ruski kapital te kako su dosad sudjelovali u projektiranju tvornice ulja u Čepinu, tvornice vatrogasnih vozila u Ozlju i rekonstrukciji tvornice aluminija u Mostaru.
U objavi se prenosi i izjava gradonačelnik Lipika Vinka Kasana kako je grad Lipik s predstavnicima tvrtke već neko vrijeme u kontaktu, kako su im gradske službe bile svakodnevno na raspolaganju te kako je ovo samo formalnost koju je potrebno odraditi za sljedeće korake oko rješenja pitanja ZRC-a.
Lokalni mediji prenose i Mikolićevu potvrdu da je investitor iz Rusije, uz napomenu da još nije vrijeme da u javnost idu s imenima. Ruska tvrtka se bavi međunarodnom trgovinom i ulaganjem u zdrave projekte, a Lipik smo prepoznali kao zdrav projekt zbog tradicije i velikih potencijala koje ima, kazao je Mikolić stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #