Kuće Hrvatska

srijeda, 30.04.2014.

Trogrlić: Moguće odustajanje Norvežana od investicije na Hvaru ako se problem ne riješi

SPLIT - Zbog toga što općina Sućuraj još nije uskladila svoj prostorni plan sa županijskim, u pitanje bi mogla doći izgradnja turističkog resorta u koji norveški fond „Prime Property Kroatia Nekretnine" (PPK Nekretnine) planira investirati ukupno 270 milijuna eura, potvrdio je danas predstavnik za odnose sa javnošću toga fonda Jerko Trogrlić. „Taj projekat je sada u kritičnom trenutku i ako ga se brzo ne riješi nije isključeno da PPK Nekretnine odustanu od njegove realizacije", rekao je danas za Hinu Trogrlić. Istaknuo je kako se investitor ipak nada da do obustavljanja realizacije projekta neće doći te da će se uz pomoć hrvatske vlade sadašnja situacija prevladati.
„Radi se o potrebi žurnog rješavanja usklađivanja općinskog sa županijskim planom kako bi se uklonile zapreke za početak radova koji bi trajali dvije do četiri godine, a riječ o velikom graditeljskom i infrastrukturnom zahvatu", kazao je Trogrlić.
Podsjetio je kako su PPK Nekretnine još prije pet godina krenule u taj projekt kupivši zemljište na području sućurajskih uvala Perne i Vinogradine.
Općinske vlasti Sućuraja nisu uskladile svoj prostorni plan s prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije koji je donesen u jesen 2013. godine stanovi

Oznake: stanovi

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #