Kuće Hrvatska

utorak, 29.04.2014.

Mrak Taritaš: Građevinska inspekcija na Marjanu

SPLIT - Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je u Split kako je danas čula za novi građevinski zahvat na Marjanu iznad Kašjuna, dodaši da je, koliko zna, građevinska inspekcija već na terenu. Po pisanju lokalnih medija, iz Društva Marjan upozorili su da je u tijeku bespravni graditeljski zahvat u zaštićenom području Park šume Marjan, iznad Kašjuna, sjeverno od Bambine glavice.
"Riječ je o vrlo osjetljivom prostoru na kojem nam se nikada ne smije dogoditi nova bespravna gradnja. Nakon građevinske inspekcije donijeti ćemo rješenje i u najkraćem mogućem roku to ukloniti. Zakoni koji su na snazi od početka ove godine su nam omogućili da po skraćenom postupku uklanjamo iz prostora onoga koji ne mogu dobiti dozvole", izjavila je Mrak Taritaš novinarima, nakon prezentacije projekta POS-a u Splitu.
Vezano za mogućnosti legalizacije na Marjanu ministrica je podsjetila da je zakon odredio gdje je moguće ili nije moguće nešto legalizirati.
Pretpostavlja kako će predmeti legalizacije na Marjanu ostati u zadnjoj skupini, ako do tada grad Split, kao jedinica lokalne samouprave, prostornim planom drugačije ne odredi. U tom slučaju, dodala je, izgrađene kuće će se moći zadržati - u suprotnom ne.
"Mi tu kao država na niti jedan način ne želimo utjecati. Prostorno planiranje je u ingerenciji lokalne samouprave i oni imaju pravo planirati", zaključila je ministrica Mrak Taritaš nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #