Na granici kopna i mora



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 30.11.2006. - 21:40 - Komentari (10) - Ispiši - #

Dubrovnik



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 29.11.2006. - 21:30 - Komentari (0) - Ispiši - #

Pogled



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 27.11.2006. - 19:20 - Komentari (5) - Ispiši - #

Održana 8. CARNetova korisnička konferencija

Moj blog "Krešine fotografije" nagrađen na Webfestivalu u sklopu CUC-a

Piše: Krešimir Varga,
fotografije: Zlatko i Krešimir Varga



U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, od 20. do 22. studenog 2006. na Sveučilištu u Dubrovniku, održana je 8. CARNetova korisnička konferencija (CUC) pod nazivom „Povratak u budućnost“.

- Na konferenciji je, ove godine po prvi put na hrvatskom jeziku, održan niz predavanja, radionica, okruglih stolova i rasprava o brojnim aktualnim temama vezanim uz primjenu ICT-a u obrazovanju, informatizaciji školstva i sigurnosti na internetu.

Webfestival - blog natjecanje
- U sklopu konferencije održan je Webfestival na kojem su odabrani najbolji prijavljeni blogovi hrvatskih autora u tri tematske kategorije: obrazovanje, znanost i stvaralaštvo, te putopisi. Natjecanje je bilo podijeljeno i na dvije dobne kategorije: Junior Blog Webfestival (do 18 godina) i Blog Webfestival (iznad 18 godina). Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili članovi akademske, školske i blogerske zajednice, ocjenjivao je blogove prema nekoliko kriterija i to prema: stilu, informativnosti, utjecaju, povezanosti i svrhovitosti.
- Moj blog „Krešine fotografije“ između 97 blogova, koliko ih je ušlo u drugi krug natjecanja od njih 174 prijavljenih, osvojio je 1. mjesto u kategoriji znanost i stvaralaštvo u dobnoj kategoriji do 18 godina.

Predstavljanje blogova i dodjela nagrada
- Predstavljane nagrađenih blogova održano je u središnjem dijelu konferencije u utorak, 21. studenog 2006. g., na dubrovačkom Sveučilištu. Na tom Webfestival događanju autor CUC bloga (obrazovanje, junior kategorija) i ja predstavili smo svoje blogove u razgovoru s predsjednicom Ocjenjivačkog suda Brankom Vuk Koračak, a iz ostala tri nagrađena bloga (futuria.hr, Tutor.Blog i Travel Freak) pročitani su najzanimljiviji citati. U sklopu tog događanja jedan od članova žirija razgovarao je s poznatim blogerom dr. Lebowskim o njegovom viđenju bloga i mogućnostima koje blog pruža.
- Navečer, istog dana, u tvrđavi Revelin u Starom gradu dodijeljene su nagrade najboljim autorima blogova koje je podijelila Branka Vuk Koračak, predsjednica Ocjenjivačkog suda.

I kako je bilo?
- Na CUC-u i u Dubrovniku bilo je odlično, vladala je jako dobra atmosfera i sve je bilo jako dobro organizirano. Ovo mi je bio prvi put da sam letio avionom, a sa mnom je putovao i moj otac Zlatko. U prijepodnevnim satima razgledali smo Stari grad. U poslijepodnevnim satima imali smo zajednički ručak na Sveučilištu, a na održanom Webfestival događanju predstavio sam svoj blog. Od treme se više niti ne sjećam što sam sve rekao od onog što sam predvidio reći. Na projektoru je bio, između ostalih, prezentiran i moj blog, a nekoliko fotografija bilo je izloženo i na zidu. Na kraju tog događanja zamolili su me da dam izjavu za HRT i Hrvatski radio što me jako iznenadilo, jer se uopće tome nisam nadao, a niti sam se pripremao za to. Nadam se da će nešto od snimljenog moći iskoristiti, ako već nisu. :) Cijelo predstavljanje blogova proteklo je u ležernoj atmosferi, jedino mi je žao što nisam upoznao sve nagrađene dobitnike, jer ih je čak troje bilo spriječeno doći.
- Navečer je održana gala večer u tvrđavi Revelin na kojoj su dodijeljene nagrade. Za atmosferu koja je tamo vladala jednostavno nemam riječi, a kako li je tek sve bilo prekrasno uređeno… Uostalom pogledajte fotografije. Takvo nešto nikad nisam vidio, a kada sam primio nagradu, ostao sam bez riječi. Nikad moj trud nije do sada bio toliko vrijedno nagrađen. Osim toga, upoznao sam mnoštvo simpatičnih ljudi, a neki su čak vidjeli neke od mojih stranica. Šteta što nisam mogao duže ostati na gala večeri, jer nam je već rano ujutro bio predviđen povratni let.
- Izrazito mi je drago što je moj blog među najboljima. Ne znam, jednostavno takvo nešto nikad mi se nije dogodilo. Jednom riječju: bilo je odlično. Zahvaljujem organizatoru na nezaboravnom događaju.

- 24.11.2006. - 20:45 - Komentari (8) - Ispiši - #

Iznad oblaka

Ova fotografija snimljena je iz aviona na putu do Dubrovnika.



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 23.11.2006. - 18:08 - Komentari (2) - Ispiši - #

Lukovi



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

Na Blog.hr-u došlo je do nekog kvara, te su pritom izgubljeni neki podatci s bloga, a nestali su i svi komentara od ovog mjeseca. Te komentare možete naći na ovom linku.

- 20.11.2006. - 20:13 - Komentari (9) - Ispiši - #

Balon



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 17.11.2006. - 20:34 - Komentari (7) - Ispiši - #

Biser u ruci



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 16.11.2006. - 15:58 - Komentari (10) - Ispiši - #

Pobjeda na Webfestivalu

Moj blog jedan je od pobjedničkih na natjecanju Carnetovog BLOG Webfestivala 2006. koji se održava u sklopu CUC-a. Pobijedio je u junior kategoriji za znanost i stvaralaštvo prema odluci Ocjenjivačkog suda. Za sve rezultate i ostale pobjednike možete kliknuti OVDJE.


Evo E-maila koji je jučer navečer stigao o pobjedi:

Postovani gospodine Varga,
zadovoljstvo nam je javiti Vam da je Vas blog Kresine fotografije ocjenjivacki sud ocijenio kao najbolji u kategoriji Znanost i stvaralaštvo natjecanja junior BLOG Webfestival 2006.

Dodjela nagrada pobjednicima odvijat ce se u Dubrovniku, u sklopu konferencije CUC 2006. Kao pobjedniku natjecanja u mogucnosti smo ponuditi Vam povratnu avionsku kartu iz Zagreba do Dubrovnika te jedno nocenje u Dubrovniku, 21.studenog. Dodjela nagrada odvijat ce se na gala veceri konferencije, no isti ce se dan poslijepodne odrzati i dogadjanje posveceno Webfestivalu na kojem bismo rado da sudjeluju i pobjednici natjecanja. Od Vas bismo ocekivali da za dogadjanje odaberete citat sa svog bloga koji biste u trajanju od max 3-5 minuta procitali. Kako bismo na vrijeme rezervirali smjestaj i prijevoz, molila bih Vas da nam najkasnije sutra ujutro do 10.00 sati javite mozemo li Vas ocekivati u Dubrovniku. Ispricavam se sto se ovako kasno javljamo.

Cestitam Vam na uspjehu!

Srdacan pozdrav,
Branka Vuk Koracak
Organizacija BLOG Webfestivala 2006
Izuzetno mi je drago zbog pobjede. Još sam i sada u, tako reći, nekakvom transu. :) Zahvaljujem svima (ispod posta "Plovi brod") na čestitkama.

- 15.11.2006. - 17:15 - Komentari (9) - Ispiši - #

Plovi brod



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 14.11.2006. - 20:27 - Komentari (14) - Ispiši - #

Treća dimenzija



Autor fotografije: Krešimir Varga ©

- 13.11.2006. - 14:43 - Komentari (6) - Ispiši - #

50. post: rezultati glasovanja - listopad, 2006.

Glasovanje je zaključeno.
U 7 dana, od 2. do 12. studenog 2006. g. ukupno je glasalo samo 5 glasača.
_______________________

Rezultati glasovanja su slijedeći:



1. Svemirci su ostavili trag :) - D (18 bodova)
2. Jesenje bojilo - M (15 bodova)
3. 2. boja: zelena - H (10 bodova)

4. Jesenska cesta - A (8 bodova)
5. 1. boja: crvena - I (6 bodova)
6. 3. boja: plava - G i Lišće - J (4 bodova)
7. Oko - B i 4. boja: žuta - F (3 boda)
8. Bršljan - C i Kroz šumu - E (2 boda)
9. Moj grad - K i Čarobna mrlja - L (0 bodova)
Zahvaljujem svima na glasovanju!
Krešimir Varga, autor fotografija


50. post zujo
Evo, došli smo i do te brojke - 50. Naime, toliko je objavljeno postova na ovom blogu. Najbolji način da se osvrnemo na tu brojku je ova statistika:

Datum prvog posta: 11.08.2006.
Ukupno postova: 50 (50-ak objavljenih fotografija)
Ukupno komentara ostavljenih na blogu: 438
Sadašnji broj posjeta: 9433
Zahvaljujem svima na velikom broju posjeta i komentara!

Glasajte za kresofoto.blog.hr na CARNetovom Webfestivalu - natječaju za najbolji blog.

- 12.11.2006. - 21:32 - Komentari (0) - Ispiši - #

Glasovanje - listopad, 2006.

Glasajte i odaberite najljepšu fotografiju objavljenu na ovom blogu u mjesecu listopadu.
_______________________

Glasovati možete od 2. do 12. studenog 2006. g.



Pravila su izmjenjena! Molim pročitajte.

Možete glasovati samo jedanput i to za, isključivo, 5 fotografija u 1 komentaru. Svaka fotografija uz sebe ima pridruženo slovo. Fotografiji koja Vam se najviše sviđa dodjeljujete 5 boda, sljedećoj 4 boda itd. Vaš je zadatak, u komentaru, uz slovo navesti koliko fotografija dobiva bodova. Dakle, evo primjera: A - 5, B - 4, D - 3, F - 2, O - 1.

Unaprijed zahvaljujem na glasovanju!
Krešimir Varga, autor fotografija


Glasajte za kresofoto.blog.hr na CARNetovom Webfestivalu - natječaju za najbolji blog.

- 02.11.2006. - 15:08 - Komentari (8) - Ispiši - #

Copyright © 2006. - 2013. Krešimir Varga

Krešine fotografije kresofoto.blog.hr Krešimir Varga