srijeda, 10.02.2016.

Pričaj novu priču

Jeste li kada probali jednostavno pričati novu priču kada vam je stara dosadila? Ja jesam, već nekoliko puta, ali danas za ozbiljno.

Ako postoje stvari u životu oko kojih se neprestano vrtimo- veze s istim tipovima muškaraca koji ne zadovoljavaju sve naše potrebe ali nas i dalje privlače, nesklad u obitelji, nisko mišljenje o samom sebi i poštapalica "ja to ne mogu" ili "nije to za mene", misao da je netko drugi kriv za naš neuspjeh, misao da nam je potrebno još samo "ovo" ili "ono" da budemo sretni... misao da nikako ne možemo stići do te točke na kojoj nam sve izgleda divno i gdje smo zaista sretni. .. Ako te stvari postoje i ako su dio našeg života, onda je vrijeme da počnemo pričati novu priču.

Ponekad nam se čini da nam točka koju ganjamo cijeli život stalno bježi; kao kada mačka naganja lasersko svjetlo i ne može ga uhvatiti. Zato je s vremena na vrijeme potrebno stati i okrenuti se oko sebe, ispričati neku novu priču. Priču onoga što imamo, priču onoga što želimo kao da je to već tu, priču onoga čemu smo se nekada mogli samo nadati a sada to živimo, priču onoga što bi mogli zamisliti samo u najluđim snovima. I sve se odjednom počinje mijenjati, sve poprima neku novu dimenziju. Postajemo jedna druga osoba, osoba kakvoj smo se prije divili- sretna, samouvjerena osoba koja radi što želi i ima što želi, osoba koja zrači čistom energijom sreće i zadovoljstva- i to primjećuju svi oko nas. To je osjećaj kojem težimo.
Točka gdje je sve divno i gdje smo zaista sretni može biti već ova ovdje gdje stojimo; ovisi samo o kutu gledanja.

Počnete li pričati novu priču svaki dan, ta priča će postati vaša realnost. Umjesto da se žalimo i pričamo o krizi i recesiji, politici i crnoj kronici, o tome kako nešto ne možemo ili nemamo, pričajmo o divnim stvarima koje su se dogodile i koje će se tek dogoditi, o divnim stvarima koje imamo i koje ćemo tek imati, o tome kako je sve loše iza nas i kako smo sretni što shvaćamo da živimo ono što pričamo.
Koliko bi ljepši svijet bio kada bi svi tako pričali.

Oznake: nova priča, život

- 20:07 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

"Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself."

Linkovi