VESELOOO s Udrugom Sindrom Down u Splitu!

srijeda , 07.02.2018.

Jučer smo svi zajedno slavili Krnjeval - maskirani i veseli, u OŠ Bol s Udrugom Sindrom Down i prijateljima!

Bilo je plesa, pjevanja, balona, oslikavanja lica, a najbolji dio - priređeno iznenađenje za rođendan slijepoj curici. Dočekalo ju je brdo poklona i puuuno puno ljubavi i zagrljaja svih prisutnih!

Klaun terapija u Trogiru!

srijeda , 08.11.2017.

Po drugi put ove godine posjetili smo Dom za psihički bolesne odrasle u Trogiru. Ovaj put pridružili nam su se Antea i Marina, dvije nove volonterke iz Splita, koje su bile željne iskusiti "klaun terapiju" - što to znači i koji je to osjećaj kad ljudima izmamiš osmijeh na lice. Iako je bilo malo treme, djevojke su brzo na nju zaboravile i uživale u glumi, plesu i interakcijom s korisnicima Doma.
Osoblje se također uključilo u glumu kao da su oduvijek bili u showbiznisu, a gledaoci umrli od smjeha...
Još jednom smo zajednički zaključili da je terapija za korisnike istovremeno korisna i sudionicima u njoj! Da bi bio sretan, učini druge sretnima! Vidimo se uskoro :)



"Najveće srce najmanjem srcu!"

utorak , 07.11.2017.

Klaunica Karmelino i klaunica Nina sudjelovali su u programu "Najveće srce najmanjem srcu" - manifestacija humanitarnog karaktera, u kojoj su sudionici prikupljali sredstva za djecu u Domu za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" Lovran. Hvalevrijedna humanitarna priredba održala se je 5.11.2017. u Bakru i okupila nezaboravnu ekipu! Neka prikupljena sredstva nađu svoj cilj na radost i osmijeh i potrebu djeci kojima su namjenjena.

Park party za djecu u Rijeci!

ponedjeljak , 16.10.2017.

14.10.2017. riječki klaunovi Karmelino, Rudi i Molly priredili su zabavni program za djecu na druženju u organizaciji MO Brašćine-Pulac u Rijeci. Smijeh, zabava, nezaboravni trenutci za sve prisutne!



Terapija osmijehom

četvrtak , 12.10.2017.

"Terapiju osmijehom" pokrenuo je Hunter "Patch" Adams - američki liječnik, klaun i društveni aktivist rođen 1945.god. Od 1971.god., kad je njegov "Gesundheit!" institut osnovan, Patch Adams do dan danas putuje svijetom, zajedno sa svojim sljedbenicima, mladim aktivistima - klaunovima. Posebnu pažnju u svojim putovanjima obraća ugroženim zemljama, a svojim iskustvom dokazao je da jednostavan smijeh i ljubav lječe mnoga slomljena srca. Zanimljiv je i Holiwoodski prikaz Adamsovog života u filmu "Patch Adams"

U Hrvatskoj, klaun terapijom započela se baviti riječka udruga "Za bolji svijet" u 2003.god., a kasnije udruga "Karmelino" i "Crveni nosevi". Klaunovi posjećuju raznovrsne ustanove: bolnice, domove za djecu, domove za starije i nemoćne, udruge za osobe s posebnim potrebama. Cilj je jednostavan: smješnim skečevima i interakcijama razveseliti sve prisutne, i tako, kao što je i znanost potvrdila, poboljšati njihovo psihofizičko stanje.



Moje prvo iskustvo s klaun terapijom dogodilo se davnih dana, kada sam sa kolegama-humanitarcima posjetila sigurnu kuću za majke i djecu - žrtve obiteljskog nasilja. Sjećam se da se taj dan nisam osjećala baš najbolje - imala sam neke svoje privatne misli i probleme, i nije mi se dalo ulazit u ulogu zabavljača. Međutim, čim sam vidjela dječje i majčine oči punim očekivanja da će veseli program razbiti njihovu sivu svakodnevnicu, odmah sam zaboravila na svoje misli i brzo se uspjela povezat sa svojom publikom. Pjevali smo, glumili više se ne sjećam šta, ali su se svi smijali i zajedno uživali. Ušla sam i u njihove priče i saznala više o njihovim životima i poteškoćama, i na kraju krajeva, mislim da sam ja koja sam došla služiti i nešto s njima podjeliti, više dobila zauzvrat. Zaboravila sam na svoje privatne probleme dovoljno dugo kako bih mogla se s njima kasnije suočiti, gledajući ih iz druge, jasnije perspektive.

Preporučila bih svakome, nek proba bar jednom!

O nama

nedjelja , 08.10.2017.

Misija i vizija

Stvaramo vaše najljepše uspomene!






„Kreator zabave“ nastao je sa ciljem poboljšanja kvalitete svakog slavlja ili svakodnevnicu, stvarajući nezaboravne uspomene! Povezujemo talentirane izvođače/zabavljače/kreativce i umjetnike s mjestima i događanjima gdje su oni potrebni – slavlja i fešte (privatne i javne), dječji rođendani i zabave, vrtići i igraonice... Nastojimo dati mogućnost kako bi talent došao do izražaja, istovremeno nudeći nezaboravne trenutke svima prisutnima!

Gdje se najčešće održavaju predstave/animacije i sl.:
- dječji vrtići
- trgovački centri
- igraonice
- mjesta gdje se slave rođendane ili organiziraju fešte
- autokampovi
- trgovi i pozornice u gradu
- domovi za nezbrinutu djecu
- udruge za osobe s posebnim potrebama
- domovi za umirovljenike itd.

„Kreator zabave“ proizlazi iz dugogodišnjeg iskustva u humanitarnom radu; stoga veliki postotak djelovanja naših izvođača čine humanitarne predstave i zabave, naime, terapija osmijehom u domovima za djecu i odrasle, bolnicama, centrima za osobe s posebnim potrebama i sl.

Više informacija na: www.kreator-zabave.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.