kreativnost je jedini spas

kreativnost je jedini spas

srijeda, 19.07.2006.

Franjo Ferdinand i ekipa

Za sve one koji su se potencijalno čudili di san ja nestala ovih miseci prosljeđujen ovaj post

Zagreb. Metropola. Za godinu dana skužiš da je selo ka i svako drugo, ali postoji jedna stvar, nešto šta ga dijeli od ostalih gradova, nešto čime je i mene, priznajen, osvojia-KONCERTI!
Još se sićan početaka u crtaoni, pa onda u Tesle koji se činija ka raj, pa povremeni izleti do Zadra, Martinska....a onda šok! Mogućnost izbora!
I tako san ja u zadnja dva miseca uskladila svoj ispitima ispunjeni raspored sa par stvari koje čisto nisan namjeravala propustit. Prvo da odma istaknem ono šta me definitvno oborilo: Koncert Franz Ferdinanda na Salati. Ti decki su san svake zene, a bome i muskarca! Svirka je bila izvrsna, dinamicna, a opet ne pre naporna. Racunajuci da su 80% publike bile zene pogo je bija i vise nego aktivan, a sve je proteklo u tako dobroj atmosferi, da si cisto moga osjetit pozitvne vibracije oko sebe. Inace, nakon ovog koncerta razvila san mišljenje da su Franz jedan više nego obećavajući mladi bend, razvili su jedinstven glazbeni stil, tekstovi su im izvrsni, a usto su postigli ono što vjerojatno zbunjuje muškarce diljem svijeta-potpuno izgledajući štrebersko/šmokljanski zapaliti maštu milijuna curica, hehehe.... I opaka su konkurencija Miši koji je do nedavno smatran jedinim izvođaćem koji makne malim prstom na nozi, a publika slijeci...Alex (frontmen Franza) mahne jednom rukom, cila Salata slijedi, mahne drugom, opet slijedi, nasmije se-cure vrište!
Drugi događaj koji je uslijedija nakon toga bija je koncert Pixiesa. Iako imaju puno, puno više staža od Franza, njihov koncert me se malo manje dojmija. vjerojatno je dijelom razlog činjenica da je ekipa bila uglavnom starija, pa je atmosfera bila malo smirenija, viiše chillerska. A, priznajen, i moje poznavanje njihovog repertoara nije pre veliko. Međutim, propustiti koncert tako legendarne grupe, kojoj se svojevremeno divio i sam Kurt Cobain, bilo bi bezveze, posebno ako imas priliku i ako ti sestra dolazi u Zg samo radi toga ;)
Osim ovih većih koncerata tu je i bilo par manjih koji su me razveselili, hehehe...koncert Maksima Mrvice, koji me oborija sa štikli, koncert Crassovaca u močvari, koncert Tigrove masti, Vikenda u Hong kongu & co. na nasipu, i daleko u prošlost koncert Exploiteda...
ZAKLJUČAK: u godinu dana skoro pa više akcije nego u 17. godina života u Šibeniku! I sad kad pomislin kako je ovoj generaciji kad nema Crtaone i Tesle, ajme meni, pa šta je s tim gradom!!!??? Evo šaljen apel facama iz Životinjske farme koji side u upravi grada da poduzmu nešto ili da se inače ne žale šta je Šibenik 2. na listi narko-gradova...lud
do pisanja i do novih podviga...
jorz truli

- 11:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #

adopt your own virtual pet!