JESEN NA STOLU
Ovu jestivu dekoraciju možete napraviti u svako doba jer ove sastojke uvijek imamo u kući. Izradimo ježeve i gljive za dekoraciju ali ako se odlučite možete jestive djelove i pojesti.
Za izradu dva ježa potrebno je jedno jaje koje ćemo tvrdo skuhati i ogluliti. Prerežimo ga po dužini na dva dijela. Čačkalice prepolovimo i zabadajmo na širi dio jajeta, ovaj uži će biti glava. Zabijte što više čačkalica. Za oči možemo koristiti biber u zrnu kojeg utisnemo na odgovarajuće mjesto. Ako nemate slučajno biber, bilo kakve sitne kuglice mogu biti od koristi.
Za izradu jedne gljive potrebno je jedno jaje i jedna crvena paprika. Jaje tvrdo skuhajmo i ogulimo. Širi dio neka bude dolje a uži gore, postavimo jaje da stoji a na njega stavimo izdubitu papriku. Bijele točkice napravimo od margarina. Vrlo brzo i gljivica je gotova.
Za bolji ugođaj ubrala sam salate «hrastov list» i stavila na tanjur, našao je još po neki maslačak. Sve sjedinimo i evo dekoracije, pravi jesenski ugođaj.
Ove «figurice» možete također sjediniti na pladanj pun povrća, salate ili nekog drugog jela. Vaša dekoracija sigurno će oduševiti male i velike gurmane.