oblikovanje salveta II.dio

27.11.2010. u 16:24

da li mozes postaviti posupno kako se pravi oblik salveta koje si postavila u casi? Komentar je postavila Maja, pa je tako nastao ovaj post o tome kako napraviti ovo:


oblikovana salveta u čaši zeleno-bijela kombinacija













SLIJEDI OPIS KAKO SE OVO RADI:

odaberite salvetice jednake veličine u dvije boje, kombinacije tamno-svijetlo, po vlastitom izboru i postavite jednu na drugu tako da dio koji se lista bude isto na djelu koji se lista jer taj dio je poslije bitan, on će biti na vrhu.








Krenite raditi harmoniku, presavijajte od kraja, što sitnije to bolje, i dalje vodite računa o tome da onaj dio gdje se salvetice listaju biti će gore i mora biti slobodan.












kada ste završili "harmoniku", zavežite rad da vam se sve ne bi razletilo, možete ukrasnom vrpcom koja će i poslje ostati ili samo privremeno nekom vrpcom pa ju kada rad bude u čaši skinuti.


Dio na kojemu se salvetice listaju je ostao, on ide gore, lagano list po list razdvajajte, možete više ili manje, po vašoj želji, meni je ljepše da je manji taj lepezasti dio a može biti koliki god želite.

rad je gotov

















Maja:
Hvala unapred .USKORO JE MOM SINU PRVI RODJENDAN PA BIH BAS VOLELA DA UKASIM STO BAS U TOJ KOMBINACIJI BELO ZELENOJ. sa nestrpljenjem ocekujem tvoje javljanje.
Ja:
Majo, nadam se da su ove moje upute pomogle i da će tvoje kreacije sa salvetama biti lijepi ukras na stolu na prvom rođendanu tvog djeteta. Sve najbolje od mene.

1 Komentara | Print | # | ^

JESEN NA STOLU

14.11.2010. u 10:50

Ovu jestivu dekoraciju možete napraviti u svako doba jer ove sastojke uvijek imamo u kući. Izradimo ježeve i gljive za dekoraciju ali ako se odlučite možete jestive djelove i pojesti.

Jež od jajeta

Za izradu dva ježa potrebno je jedno jaje koje ćemo tvrdo skuhati i ogluliti. Prerežimo ga po dužini na dva dijela. Čačkalice prepolovimo i zabadajmo na širi dio jajeta, ovaj uži će biti glava. Zabijte što više čačkalica. Za oči možemo koristiti biber u zrnu kojeg utisnemo na odgovarajuće mjesto. Ako nemate slučajno biber, bilo kakve sitne kuglice mogu biti od koristi.



Gljiva od jajeta i paprike

Za izradu jedne gljive potrebno je jedno jaje i jedna crvena paprika. Jaje tvrdo skuhajmo i ogulimo. Širi dio neka bude dolje a uži gore, postavimo jaje da stoji a na njega stavimo izdubitu papriku. Bijele točkice napravimo od margarina. Vrlo brzo i gljivica je gotova.
Za bolji ugođaj ubrala sam salate «hrastov list» i stavila na tanjur, našao je još po neki maslačak. Sve sjedinimo i evo dekoracije, pravi jesenski ugođaj.



Ove «figurice» možete također sjediniti na pladanj pun povrća, salate ili nekog drugog jela. Vaša dekoracija sigurno će oduševiti male i velike gurmane.




7 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.