Ime koje ništa ne vrijedi

03.02.2007., subota

Nogomet u Italiji

Baš sam sad gledao tv i vidijo o ovome što se dogodilo pa reko idem o tome da napišem!!!
Mi možemo biti sretni što takvih problema nema kod nas!!!!!!!!!!

Veliki sicilijanski derbi između Catanije i Palerma okončan je smrću policajca. Nakon što je divljanje navijača obilježilo dobar dio utakmice, epilog je bio strašan - policajac Fillipo Rachi poginuo je nakon što mu je navijač bacio bombu u lice. Policajac je pogođen bombom kućne izrade koja mu je raznijela lice, a nekoliko sati kasnije podlegao je ozljedama.
Nakon gola Palerma, koji je postignut iz evidentnog zaleđa, navijači Catanije su počeli provocirati i gađati goste bakljama. Nakon toga svoj arsenal su izvadili i navijači rozo-crnih, a sve je završilo policijskom intervencijom. Organi reda su bacili suzavac nakon čega su igrači obiju momčadi istrčali s terena. Petnaestak minuta kasnije igrači su se vratili, ali je susret ponovno prekinut zbog suzavca. Susret je ipak završen, a slavili su gosti 2:1.

Zatražio sam da se zaustave natjecanja u svim nogometnim ligama u Italiji. Nogomet se neće igrati dok ne rješimo problem s nasiljem - kazao je povjerenik za natjecanje Luca Pancalli, piše La Republica.
Divljanje se nastavilo i nakon utakmice, a snimke iz sicilijanskog gradića izgledale su više kao da su napravljene u Bagdadu.

Evo slike s tekme Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.