~ tko sam ja uopće? ~

ponedjeljak, 18.12.2006.

Još mora...

Sori ako sam nekome dosadan. Mene jednostavno ovakve stvari fasciniraju, i kad naletim na neki filmić, odmah ga hoću "ovjekovječiti", tj. spremiti ga na svoj blog. Više zbog sebe, ali dijelom i radi nekoga tko možda dijeli sa mnom fascinaciju morem u svom ne baš ljupkom izdanju. Daleko od toga da bih volio iz prve ruke doživiti ovako nešto. Možda, ako bih imao 100%-tnu garanciju ne-padanja dlake s glave. Ali do tad, radije uživam u ovim užasima s guzicom na čvrstom tlu. Ne znam zašto me privlače gigantski valovi. Ima valjda nešto duboko u meni što je povezano s njima. Nekad ih i sanjam.
Uglavnom, evo još neki filmići, pa tko voli...

Nažalost, ove clipove je autor zabranio prikazivati na web-stranicama, pa mogu staviti samo link. Film prikazuje britansku flotu u vrijeme 2. svj. rata, kako se bori sa valovima i nevremenom. Naprosto je jezivo vidjeti kako i nosač aviona posrće na valovima, znajući kolike su to beštije...

Britanska flota u oluji


Još malo vojske. Nije ni čudo, jerbo oni očigledno ne mogu birati kad će ploviti.



I ribara, jer oni isto nemaju izbora...




Mogao bih ovako satima, ali moram ići...



- 16:02 - Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.12.2006.

Eto neki dan sam htio, kao i svake godine, čestitati ljudima Dan Republike. Ovog puta bilo bi to na blogu. Imao sam i prigodne slike i tekstić, ali baš tog dana počeli su radovi na serverima i nije se moglo postati. Šteta. No zato mi je danas naletila ova slika:

Stjepan Filipovic

Pitam se šta bi on rekao danas...

Nekadašnji narodni heroji danas imaju maltene zločinački status. Kao da ovaj gore čovjek, baš kao i hiljade drugih iz njegove generacije, nije izgubio život zbog slobode. To što je ta kasnije stečena sloboda bila donekle zloupotrijebljena, druga je priča. Ovaj čovjek, kao ni hiljade drugih iz njegove generacije, nije doživio da vidi slobodu za koju se borio, i samim tim ne može mu se niti priljepiti ikakva optužba za nedaće koje su slijedile u narednih 50 godina. Zašto je ovaj čovjek, kao i čitava njegova generacija, danas smatran manje vrijednim od onih koji su poginuli u ovom zadnjem ratu? On se borio za slobodu ove zemlje, baš kao i oni koji su ratovali 50 godina poslije. Je li njegova ljubav prema domovini bila manje vrijedna od one 50 godina poslije?
Nakon svih žrtava u oba rata, palih za slobodu svoje zemlje, svjedoci smo kako ta ista zemlja jedva čeka da se svoje slobode odrekne. Danas svi kličemo onom času kad ćemo se uspjeti odreći svoje samostalnosti u zamjenu za pripadnost instituciji zvanoj EU, u kojoj će nam ponovo neki stranac (ali na lijep način) diktirati šta ćemo i kako ćemo.
Šta bi onaj gore na slici rekao na sve to? Možda bi odmah odustao. A možda bi se i sam ubio, jer - what's the point?!?

- 20:57 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>