Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • arnaut

    BRANKO I ŽIVKA STOJKOVIĆ
    A. B. Šimića br. 3
    43000 Bjelovar
    Telefon: 043/493-926
    Mob: 095/814-82-90
    e-mail: brankostojkovic152@yahoo.com

    MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
    - Ministar g. Berislav Rončević
    - Ravnatelj policije g. Marijan Benko
    - Unutarnja kontrola Policije
    10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 33

    P R I J A V A

    Dana 15. 08. 2008. (petak) oko 17.05 sati išli smo prema svome stanu (ulica A. B. Šimića br. 3). Bili smo već na izlasku iz Gradskog parka nekih dvadesetak metara do pješačkog prelaza kod Gradske uprave, točnije rečeno: križanje ulica A. B. Šimića, Petra Zrinskog i Trg Eugena Kvaternika.
    U jednom trenutku pojavilo se vozilo iz smjera Pošte, iz kojeg su počeli vikati iz sveg glasa prema nama kroz otvoreni prozor sa suvozačeve strane: „Jebem ti mater četničku, četnik jedan.“
    U vozilu su se nalazili Romkinja i Rom koji je vikao iz svega glasa prema nama. Vozilo (reg. oznaka BJ 572 DO) je prošlo pješački prijelaz i zaustavilo se nekoliko metara dalje. Romkinja i Rom izašli su brzim koracima iz vozila i krenuli prema nama i dalje vičući: „Stojkoviću otac ti je četnik, jebo te on. Još ti samo kokarda fali na glavi.“ Prilazili su nama u namjeri da se sukobe s nama, cijelo vrijeme Rom je držao desnu ruku odozada u džepu ispod majice. (Imao je nešto skriveno u džepu.) Oni došli su na par metara od nas, odnosno preprečili su nam put. Bili smo zatečeni i iznenađeni, jer takvo nešto nismo očekivali. Rom je vikao: „Srbine smrdljivi, sav smrdiš od glave do pete, ajde da se ja i ti ovdje potučemo.“
    Ja sam odgovorio: „Ti si bolesnik. Što da se tučem s tobom kad ti tučeš samo djecu i to djevojčice.“
    Nazvao sam policiju sa svog mobitela. Dok sam govorio dežurnom policajcu da su nas presreli i napali Rom i Romkinja, Rom me je i dalje vrijeđao i prijetio mi: „Ubit ću te, bolje idi iz Bjelovara.“ Te sve uvrede i prijetnje čula je osoba iz policije preko mog mobitela i rekao sam dežurnom policajcu: „Čujete li gospodine kako mi tu prijeti i vrijeđaju me.“ Rom je vikao: Da, neka čuje. To cijelo vrijeme Rom je i dalje imao ruku u zadnjem desnom džepu.
    Do dolaska policije Rom i Romkinja tu su nas vrijeđali svakakvim riječima: „Pička ti materina četnička, ajde da se i ja i ti ovdje potučemo.“ Supruga mi je rekla da se pazim da nešto ima u džepu, i da se maknem od njega.
    Ja sam mu odgovorio: ti bi se s menom tukao, a držiš se za džep. U tom trenu izvukao je ruku iz džepa i udario šakom u svoj dlan lijeve ruke, i ponovno mi pokazivao prema travi gdje hoće da se tučemo. Ja sam mu rekao da je kazneno prijavljen, zato što su on i ta Romkinja 22. 07. 2008. tukli našu maloljetnu kćer Andreu. I da će Policija i Odvjetništvo rješavati taj slučaj, odnosno da ćemo se vidjeti na sudu.
    Po drugi put sam nazvao policiju. Javio se policijski djelatnik i pitao: „A tko ste vi?“ Odgovorio sam da sam zvao Policiju da mene i moju suprugu napadaju Romi. Policajac je na to prekinuo liniju. Nazvao sam i treći put.
    Rom i Romkinja su se vratili prema svom autu i udaljili se s mjesta događaja.
    Mi smo ostali tu do dolaska policije. Došlo je policijsko vozilo s upaljenom rotirkom i dva policijska službenika. Mi smo im sve ispričali što se je desilo. Ubrzo je došlo još jedno policijsko vozilo isto sa dva policijska službenika. Cijeli događaj smo ispričali i njima.
    Dok smo razgovarali mi s policajcima, došli su Rom i Romkinja u autu, Rom je naglo izašao iz auta vičući: „Vi mene tražite?“ Pred četiri policajca je Rom kazao: Zašto sam napao gospodina Stojkovića? Vikao je: Stojković je smrdljivi četnik, i sve prijetnje i uvrede ponovio je pred njima. U ruci je mahao s nekakvim papirom. Pitao sam policajce: zašto to dozvoljavaju, da mi Rom tu prijeti i vrijeđa me, viče da sam četnik, i da će me ubiti i da odlazim iz Bjelovara.
    Policajci su to samo slušali, i ništa nisu poduzimali. Do nas još su došla tri Roma i dvije Romkinje i svi su vikali i isto nas vrijeđali. Policajci i dalje ništa nisu poduzimali.
    Romi koji su došli verbalno su napali policajce kao i mene i moju suprugu. Bilo je glupo gledati kako su se policajci upustili s njima u razgovore, jer oni nisu imali nikakve veze s tim događajem. Rom je i dalje vikao pred četiri policajca meni: „Još ti fali četnička kokarda na glavi!“ Ponovno sam pitao policijske službenike: zašto sve to oni dozvoljavaju? Nato mi je policajac rekao da pređemo cestu i odemo do službenog vozila. Pitao sam policajca: jesam li ja možda tu nešto kriv, kad me zovete na drugu stranu kod policijskog vozila i udaljavate.
    Rekao sam svojoj suprugi da idemo kući i da je sve to besmisleno što se tu raspravlja. Dvojica policajaca su pošli za nama. Htjeli su još nešto razgovarati. Rekao sam policajcima: nemam više što s vama razgovarati. Policija ne štiti ni mene ni moju obitelj. Pustili ste osobu koja nas je napala da ode, a niste ga legitimirali niti utvrdili njegov identitet. Tako da ni ja neznam njegovo pravo ime i prezime. Iako nam je pred mjesec dana tukao maloljetnu kćer. Ni tada nam u policiji nisu rekli nj

    avatar

    19.08.2008. (13:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...